22. listopadu 2020 • 11:45

Nejšílenější rozstřel v historii: Nani, dvě předčasné oslavy, chytal obránce

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Orlanda postoupili do druhého kola play off MLS po výhře nad New York City ve zmatečném penaltovém rozstřelu. Domácí tým v něm přišel o vyloučeného brankáře a dvakrát slavil vítězství předčasně.



Zápas skončil po gólech vstřelených v úvodních osmi minutách 1:1 v řádné hrací době a prodloužení. V rozstřelu se Orlando poprvé radovalo z postupu v páté sérii, kdy brankář Pedro Gallese chytil penaltu Valentínu Castellanosovi a zdánlivě tak vychytal výhru 4:3.

Rozhodčí Allen Chapman ale kvůli tomu, že Gallese nebyl v době kopu na brankové čáře, nařídil penaltu opakovat. Navíc peruánskému gólmanovi udělil automaticky žlutou kartu, jež pro něj vzhledem k druhému napomínání v zápase znamenala vyloučení.

Orlando se snažilo před opakováním pokutového kopu postavit náhradního brankáře Briana Rowea, což ale rozhodčí nedovolili, protože tým už svůj počet střídání vyčerpal. Rukavice si tak musel navléknout obránce Rodrigo Schlegel, jenž na Castellanosovu druhou penaltu nedosáhl a rozstřel pokračoval.

Schlegel se ale stal hrdinou v sedmé sérii, kdy vyrazil pokus Gudmundura Thórarinssona. Zaskakujícího gólmana zavalili jeho slavící spoluhráči poté, co Chapman odpískal konec zápasu. Po několika desítkách sekund si ale rozhodčí uvědomili omyl, protože skóre rozstřelu bylo 5:5. Orlando tak muselo ještě Schlegelův zákrok potvrdit, což se Benjimu Michelovi podařilo.

"Něco takového jsem ve fotbale nezažil, navíc v tak důležitém zápase," ulevil si zkušený Portugalec Nani, jenž poslal už v 5. minutě z pokutového kopu New York City do vedení, pak ale neuspěl v páté sérii rozstřelu.

Orlando si v bizarním dvacetiminutovém rozstřelu připsalo první výhru v play off v MLS v klubové historii. "Myslím, že budu potřebovat víc času, abych se zklidnil a uvědomil si, co se dnes stalo. Tohle jsem ještě neviděl. Ale to je krása fotbalu - všichni jsme jen lidé, jsme plní emocí a děláme chyby," řekl trenér floridského celku Óscar Pareja.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud