22. srpna 2023 • 18:50

Janošek postupovou misi začal skvěle. Góly táhne Bredu, získává si fanoušky

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě se tak trochu v tichosti přesunul z bojů o záchranu v Česku do druhé nizozemské ligy, kde se s novým týmem pokusí o postup do nejvyšší soutěže. Záložník Dominik Janošek přestoupil z Pardubic do NAC Bredy. Týmu, který s přestávkami od 90. let stabilně hrál Eredevisii až do sezony 2018/19, chce pomoci k návratu mezi elitu. A začal skvěle. V úvodních dvou kolech Eerste Divisie vstřelil tři ze čtyř gólů týmu a pomohl ke čtyřem bodům. Navíc se velmi rychle stává oblíbencem fanoušků, čemuž napomohl gólovými i pozápasovými emotivními oslavami.



Na jaře defenzivní záložník nejen obvyklými povinnostmi ve středu pole, ale i důležitými góly pomohl k záchraně Pardubic. Celkově Dominik Janošek v minulé sezoně nasázel devět gólů. Spolehlivě proměňoval penalty a občas k tomu přibalil raketomet z dálky. V 25 letech zatoužil po zahraničním angažmá. Pro mnohé překvapivě vzal zavděk druhou ligou. I Pardubice možná mohly z přestupu vytěžit víc než 300 tisíc euro (asi 7 milionů korun).

V zahraničí začal typicky, jakoby se na první pohled nic moc nezměnilo. V černožlutém dresu začal dvěma proměněnými penaltami a naposledy trefil výhru dělovkou z dálky. Proti rezervě Alkmaaru dal oba góly při výhře 2:1.

Slušně zaplněný (17 tisíc diváků) stadion Bredy po prvním domácím zápase Čechovi aplaudoval. Ten se hned nezdráhal naplno oslavovat s tribunou za brankou, která si říká „Žlutá armáda“. Fanoušci rychle vycítili, že Janošek, ač nováček, pro klub dýchá a na hřišti nechá všechno.

Janošek přiznává, že Breda si ho vybrala, aby jí pomohl zpátky do nejvyšší soutěže. Překvapilo ho, jak moc ho měl klub nasledovaného. „Trenér mi řekl, že viděl čísla z minulé sezony, a že můžu mít dvakrát lepší,“ prozradil 25letý středopolař v rozhovoru pro iSport.cz, který budeme publikovat v tomto týdnu.

Postupové ambice by se mohlo podařit naplnit. Breda sice začala remízou v Dordrechtu (2:2), ale uplynulý víkend už slavila výhru. Konec sezony je daleko, ale probojovat se alespoň do baráže by pro tým němel být problém. Do nejvyšší soutěže přímo zamíří dva nejlepší kluby, týmy na 3.- 8. místě hrají baráž, která vyvrcholí soubojem s třetím nejhorším týmem Eredivisie.

Janošek se ihned stal jedním z lídrů týmu, což dokazují i penalty, které mu spoluhráči od prvního kola bez problémů svěřili. A kromě toho si ho také docela rychle oblíbili fanoušci klubu, čemuž napomohá velmi emotivními oslavami.

 

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud