6. května 2009 • 14:46

Atlético propustilo Maniche

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalský záložník Maniche již není fotbalistou Atlétika Madrid. Španělský klub s ním předčasně ukončil smlouvu poté, co poněkolikáté porušil vnitřní řád klubu. Vicemistr Evropy z roku 2004 tak bude v létě k mání ostatním týmům zdarma.



Jednatřicetiletý střední záložník patřil k hlavním osobnostem úspěšné sestavy FC Porta, se kterým pod vedením trenéra José Mourinha vyhrál Pohár UEFA i Ligu mistrů. Následně přestoupil do Dynama Moskva, ale záhy zamířil na hostování do Chelsea a následně se vrátil na Pyrenejský poloostrov do Atlétika.

Zde však nenavázal na své výkony z Porta a navíc nevycházel s trenérem Javierem Aguirrem. I proto byl poslán na hostování do Interu Milán. Po návratu dostal znovu šanci, ale když na konci dubna nedorazil spolu s Jurkasem Seitaridisem na ligový zápas Gijónem, ztratilo s ním vedení klubu definitivně trpělivost. Předčasně s ním ukončilo smlouvu, která měla vypršet na konci června.

Maniche má na kontě 52 startů za portugalskou reprezentaci a sedm vstřelených gólů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud