9. srpna 2021 • 10:07

Barcelona blokuje Messiho přesun do PSG: Finančně jsou na tom hůř než my!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli v poledne se Lionel Messi v slzách rozloučil s Barcelonou. Na Camp Nou pokračovat nemůže, cesta do jiného klubu, pravděpodobně PSG, je umetená. Aspoň tak se to ještě před pár hodinami zdálo... Katalánci ale do Messiho přesunu pod Eiffelovu věž ještě zkoušejí hodit vidle. Podle zpráv deníku Marca se právníci zadluženého velkoklubu snaží Argentincův podpis ve Francii zablokovat.



Právníci španělského klubu podali stížnost k Evropskému tribunálu. Skrze ni vyslala Barcelona jasný vzkaz: My si Messiho dovolit nemůžeme, ale PSG taky ne!

Detaily lze najít v oficiálním prohlášení, které je veřejně dostupné na Twitteru právníka Juana Branca. „PSG si s ohledem na Finanční Fair Play vedou ještě hůře, než Barcelona,“ píše se v něm.

Ostrá slova - připomeňme, že Katalánci očekávají jen za uplynulou sezonu ztrátu téměř půl miliardy eur a Messiho nemohli podepsat kvůli ohromným dluhům a tomu, že musí výrazně snížit výdaje na mzdy hráčů. Argentinec nabídl, že půjde s platem na polovinu, i tak by ale klub byl na 110 procentech platového stropu.

„V sezoně 2019/20 byl jejich poměr vyplacených mezd a příjmů 99 %, zatímco u Barcelony to bylo 54 %,“ pokračuje dokument z Brancovy právnické agentury. Ta se odvolává na aktivitu PSG na přestupovém trhu - Gianluigi Donnarumma, Georginio Wijnaldum i Sergio Ramos přišli coby volní hráči, stejně jako Messi, jejich tučné mzdy ale ještě výrazně nafouknou už tak megalomanské výdaje.

Barcelona skrze své právníky tvrdí, že pokud PSG podepíše Messiho, nemůže projít Finanční Fair Play, tedy regulí UEFA, která se snaží zabránit tomu, aby kluby utrácely více, než vydělávají. „Je nepochopitelné, že FFP jen zvětšuje rozdíly mezi kluby a instrumentalizaci fotbalu svrchovanými silami,“ završuje vyjádření.

PSG, bohatý klub vlastněný katarskou firmou, by měl Messiho oficiálně podepsat tento týden. Kolem příchodu jedné z největších hvězd fotbalové historie ale ještě mohou být velké tahanice.

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Paris Saint-Germain Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud