13. ledna 2023 • 11:15

Messi je hormonální trpaslík! Unikly zprávy z Barcy, vedení uráželo hvězdu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hluboká krize Barcelony, kterou klub procházel v pandemických letech 2020 a 2021, se podepisovala i ve stylu komunikace vedení. Lidé okolo Josepa Maria Bartomeua, jenž vedl klub v pozici prezidenta v letech 2014 - 2020, se nevybíravě vyjadřovali vůči hlavní postavě týmu. Lionel Messi byl dle slov vedoucího právního oddělení Romana Gomeze Pontiho, která unikla z whatsappové konverzace bývalého vedení, „hormonálně léčeným trpaslíkem“, jenž vydíral klub a odmítal přistoupit na snížení platu během složitého období, kdy na zápasy nesměli chodit diváci.



Na konci ledna 2021 zveřejnil španělský deník El Mundo detaily Messiho kontraktu, který z něj dělal vedle Cristiana Ronalda jednoho ze dvou nejlépe vydělávajících fotbalistů světa.

Lidé v klubu zuřili, policie doteď zkoumá, zda únikem informací nedošlo k porušení zákona. Někdo totiž novinářům naservíroval nekrytý email s Messiho smlouvou.

Celá kauza má v současných dnech nepříjemnou dohru. Ukazuje se, že lidé v bývalém vedení klubu uráželi kapitána a největší legendu Barcelony. Katalánský deník El Periodico nyní přinesl úryvky soukromé telefonní konverzace z whatsappové skupiny, kde si vyměňovali zprávy někdejší čelní představitelé Barcelony.

Nebuď uctivý ke kanální kryse

Poté, co došlo ke zveřejnění Messiho vysoké smlouvy, napsal do skupiny už odvolaný šéf právního oddělení klubu Roman Gomez Ponti. Na argentinskou desítku nevybíravě zaútočil.

„Barto, opravdu, nemůžeš být tak uctivý ke kanální kryse. Klub mu dal úplně všechno a on se teď pasoval do role, že rozhoduje o podpisech hráčů, prodlužování smluv, sponzorech a dalších věcech,“ zlobil se Ponti.

Zprávu si přečetli ostatní důležití činovníci klubu. Prezident Josep Bartomeu, výkonný ředitel Oscar Grau a další, co ještě před třemi lety řídili klub. Ponti nabádal ostatní, aby Messiho chování přestali tolerovat a zveřejnili informace o legendárním střelci.

„Obnovit kontrakt Suárezovi , Albovi, provize za prodloužení Fatiho smlouvy pro jeho agenta Rodriga Messiho (nejstarší Messiho bratr). Tohle má být součástí jeho nové smlouvy? A především hromadění vydírání a hrubostí z jeho strany, které my, co jsme tady pracovali, od toho hormonálního trpaslíka tolerovali? A potom, když přišla pandemie a věci se nám hroutily, od něj dostaneš legendární zprávu: 'Prezidente, sniž platy ostatním, ale nesahej na můj a Luisův (Suárezův)'. Doufám, že lhostejnost lidí s tímhle skončí.“ Ostrá slova našla pochopení „Ano,“ odepsal podle uniklé konverzace Oscar Grau.

Ponti také navrhoval, aby klub zveřejnil detaily smluv i dalších hráčů, opíral se do draze placených opor týmu Gerarda Piquého nebo Sergia Busquetse.

Zprávy psal před dvěma lety, v době, kdy už v Barceloně fungovalo nové vedení pod prezidentem Joanem Laportou. Ten se musel vypořádat s finančními audity a hrozícím ekonomickým krachem, na kterém měly podíl zejména zpackané drahé přestupy a další nesmyslné výdaje.

Ačkoliv Messi chtěl loni v létě po vypršení podepsat v Barceloně novou smlouvu, kvůli špatné ekonomické situaci nakonec spolupráci ve svém srdcovém klubu prodloužit nemohl. Odešel do PSG, kde se po boku Neymara a Mbappého na jaře pokusí po zisku titulu mistra světa urvat i triumf v klubové Lize mistrů a francouzské lize.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud