5. dubna 2017 • 16:20

Škoda perlil v Norsku česky: Lidi jsou tu víc slyšet. Na to Brno se vyprdni

Autor: koš, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Centr z levé strany a blonďatá kštice zády k bráně posílá balon nechytatelně k protější tyči. Chtěli střelce, tak ho mají… Angažmá v Norsku odstartoval útočník Michal Škoda (29) gólem, jako střídající hráč pomohl Lilleströmu v 87. minutě k vyrovnání na 1:1. Jeho nový tým nakonec vlastní trefou soupeře v nastavení pokořil Sandefjord a čerstvá posila z Brna byla za hrdinu. A tak následoval první rozhovor v novém angažmá. Hodně vtipný.



Škodovi s prvním rozhovorem v Norsku pomáhal jeho slovenský spoluhráč Tomáš Malec, který překládal do angličtiny. „Větší radost, než že jsem dal gól, mám z toho, že jsme vyhráli,“ začal bývalý útočník Zbrojovky.

Právě na Brno došlo v další otázce. Reportér se Škody ptal, co říkal na atmosféru na jeho novém domácím stadionu. Vytáhlý forvard nejdřív úplně nevěděl, co říct, ale pak spustil.

„Fanoušci? No, jakoby, jak bych to řekl, ty vole,“ začal Škoda a rozesmál Malce. „Jako že jsou hodně slyšet. Víc než třeba v Brně, kde jsem byl. A taky dobře fandí, jsem rád, že přišlo tolik lidí,“ tvrdil Škoda.

Když ale mělo dojít na překlad, český útočník svá slova trochu upravil. „Na to Brno se vyprdni, že jsem rád, že přišlo tolik lidí a že je fantastický hrát před takovou kulisou,“ smál se Škoda.

VIDEO | První rozhovor Michala Škody v Norsku

Když přišlo na to, kolik dá ještě Škoda gólů, věděl útočník hned. „Nemám žádný cíl. Mám jen jeden, abychom co nejvíce vyhrávali. A doufám, že tohle nebyl můj poslední gól,“ zakončil svůj první rozhovor v Norsku.

Jediné, co Škodu zatím mrzí je, že v Norsku nemá na dresu oblíbené číslo 23. Nebylo volné, tak sáhl po sedmadvacítce, kterou nosil po příchodu do Brna. Zvyknout si musí také na anglický styl fotbalu.

„Hodně se tady hrají dlouhé balony za obranu, je to o běhání a soubojích. To, co se o norské lize říká, je pravda,“ ověřil si na vlastní kůži. V pondělí se Škoda podívá na skok do Prahy, manželku a dvě malé děti však s sebou zatím na sever Evropy nevezme. „Budeme to řešit,“ podotkl.

Dukla - Brno: Za Brno snižuje Michal Škoda, trefil se hlavičkou o tyč
Video se připravuje ...

Jablonec - Brno: Gól! Škoda po parádní spolupráci s Řezníčkem otevřel skóre, 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud