25. dubna 2019 • 09:15

Kvůli dloubáku vyhazov! Hráč zazdil „Panenku“, tým přišel o postup

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěl napodobit slavný kousek a stát se hrdinou, plán mu ale nevyšel. Venezuelec Brendix Parra se v Copa Sudamericana postavil k pokutovému kopu a zkusil panenkovský dloubák. Gólman však jeho záměr vystihl. Hráčův tým ze soutěže vypadl a vedení mu následně vypovědělo smlouvu. Nyní je bez angažmá.



Fotbal umí být občas krutý. Své o tom ví Brendix Parra, hráč paraguayského celku Independiente de Campo Grande. Tomu se během jediného večera převrátila fotbalová kariéra naruby. Nese totiž hlavní vinu na vyřazení jeho týmu z druhé nejprestižnější jihoamerické klubové soutěže Copa Sudamericany.

Independiente se v rámci prvního kola představilo na hřišti kolumbijského favorita La Equidadu a dlouho sahalo po překvapivém postupu. Ačkoliv domácí měli střelecky navrch, nedokázali se prosadit, a tak zápas musel rozhodnout penaltový rozstřel. A právě v něm venezuelský záložník naprosto vyhořel.

Parra se rozhodl kopnout důležitou penaltu ve stylu Antonína Panenky, který na nezapomenutelném mistrovství Evropy 1976 v Bělehradě ohromil celý svět. Tentokrát však oblouček neskončil za brankovou čárou, nýbrž na hrudi brankáře. Hosté prohráli v penaltové loterii 3:4.

Nešťastný středopolař se ihned po neproměněném pokusu vztekal, odražený míč napálil do sítě. To ještě netušil, co jej potká v následujících hodinách. Vedení mu ukončilo smlouvu a vyloučilo jej z týmu. Zahozená příležitost ho stála místo. 

„Správní rada rozhodla, že Brendixe Parru propustí za to, jakým způsobem kopl penaltu. Kdybychom postoupili do další fáze, všichni hráči by si mohli vydělat více peněz,“ řekl prezident klubu Eriberto Gamarra pro rádiovou stanici ABC Cardinal. 

Parra není zdaleka jediným fotbalistou, kterému se nepovedlo napodobit českou legendu. V minulosti na oblíbeném obloučku selhaly i takové hvězdy, jako jsou Neymar, Cristiano Ronaldo či Andrea Pirlo. Je ale dost možná prvním, kdo kvůli němu přišel o zaměstnání. „Je to těžká situace, ale život pokračuje,“ řekl ke svému konci.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud