21. května 2009 • 22:02

V nominaci Brazílie chybí Ronaldo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilský kouč Carlos Dunga nevyslyšel přání fanoušků i médií a nezařadil do nominace na Pohár FIFA útočníka Ronalda, který v Corinthians oživil v minulých týdnech pověst kanonýra.



V třiadvacetičlenném výběru pro červnový turnaj v Jihoafrické republice chybí i další bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldinho, jenž je naopak z formy a v AC Milán vysedává na lavičce náhradníků.

Ronaldo nastřílel od březnového návratu po těžkém zranění kolena za Corinthians deset gólů, ale sám se nechal slyšet, že na reprezentaci ještě nestačí.

"Zatím nejsem připravený. Tohle není správná chvíle, abych se vrátil do národního týmu, zvlášť když jsem měl v posledních týdnech zdravotní potíže," uvedl nejlepší střelec v historii světových šampionátů.

Dunga prohlásil, že Ronalda sleduje, a připustil, že by ho mohl znovu povolat, pokud bude hrát ve své bývalé formě. Dvaatřicetiletý kanonýr nehrál za reprezentaci od mistrovství světa 2006.

Tahouny brazilského týmu, který před Pohárem FIFA čekají ještě kvalifikační zápasy o postup na MS proti Uruguayi a Paraguayi, mají být hvězdy Kaká a Alexandre Pato z AC Milán a Robinho z Manchesteru City.

Na turnaji v JAR, který tradičně předchází světovému šampionátu, se Brazilci utkají ve skupině s Egyptem, USA a Itálií.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud