22. července 2009 • 10:00

Chelsea: Drogba zůstane, Ševčenko odejde

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po vítězství Chelsea nad Interem Milán (2:0) dorazila k fanouškům londýnského klubu další pozitivní zpráva: Didier Drogba zůstane a prodlouží stávající smlouvu. Na odchodu naopak je Andrej Ševčenko.



Drogba, který svým gólem přispěl k vítězství nad milánským Interem, se chystá upsat svému dosavadnímu zaměstnavateli na další tři roky.

"Je to náš jeden z nejdůležitějších hráčů. Chceme, aby hrál i nadále za Chelsea," pronesl trenér Carlo Ancelotti směrem k novinářům bezprostředně po utkání.

"Je nenahraditelný, žádný jiný útočník neodvede takovou práci jako on. Už jsem s Didierem mluvil a řekl mi, že s radostí zůstane," dodal italský kouč.

Reprezentant Pobřeží slonoviny, který v Chelsea nasázel 94 branek v 216 zápasech, věří, že jeho rozhodnutí napodobí také kapitán John Terry. O něm se dlouho spekulovalo, že by mohl zamířit do Manchesteru City.

"Je to náš kapitán, potřebujeme ho. Naštěstí už víme, že s námi zůstane a společně získáme další trofeje," řekl Drogba pro ESPN.

Andrej Ševčenko
Andrej Ševčenko

Chelsea zahájila letní přípravu teprve nedávno, ale už nyní je téměř jisté, že jeden fotbalista odejde. Kdo jím bude? Ukrajinský šutér Andrej Ševčenko, kterému by po sezoně vypršel kontrakt.

"Mluvím s Andrejem každý den a situace je taková, že do 31. sprna bude s námi a pak se společně rozhodneme co dál," uvedl Ancelotti. "Zatím nevím, co se stane, každopádně klub neobdržel na hráče žádnou konkrétní nabídku."

Za Ševčenka utratila Chelsea v létě 2006 přes 30 milionů liber. Na Stamford Bridge ovšem prožil dvě smolné sezony a proto minulý ročník odehrál na hostování v AC Milán.

Letos se vrátil do Londýna a zahrál si první přípravný duel "blues" proti Seattlu. Chvílemi se zdálo, že by pod vedením trenéra Ancelottiho mohl v Chelsea pokračovat, ale s příchodem nadějného Daniela Sturridgeho z Manchesteru City tato očekávání padla.

19letý útočník se trefil hned ve svém debutu a nahlas si řekl o místo v sestavě. "Není to žádná hvězda, ale mladý, talentovaný a velice kvalitní útočník. Navíc vyniká svou rychlostí a chytrostí. Měl by mít skvělou sezonu," řekl na jeho adresu Ancelotti.

V Chelsea momentálně působí osm útočníků: Didier Drogba, Nicolas Anelka, Claudio Pizzaro, Andrej Ševčenko, Daniel Sturridge, Franco Di Santo, Scott Sinclair a Salomon Kalou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud