13. ledna 2011 • 20:06

Naděje žije. Vrátí se Bohemka do Ďolíčku?

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrají ve "vyhnanství" v Edenu a hrají dobře. Přesto by se velmi rádi vrátili do svého milovaného Ďolíčku. Fotbalisté a příznivci Bohemky rozhodně bez šancí nejsou. V komunálních volbách totiž uspěli tři kandidáti ze sdružení Desítka pro domácí z radnice Prahy 10. Pokud by se jim podařilo získat podporu ODS a ČSSD, návrat není nereálný.



Sdružení Desítka pro domácí podpořila nového starostu Prahy 10 Milana Richtera, za což ji byla přislíbena pomoc při snaze navrátit "klokany" zpět do svého tradičního stánku.

"V programovém prohlášení bude zahrnuta větší podpora sportu od radnice. Jednou z priorit je i bod, který říká, že radnice se bude snažit vyvinout aktivitu na vykoupení Ďolíčku. Podle mých informací je prodeji nakloněna i druhá strana," uvedl pro Týden. cz  jeden ze tří zastupitelů za Desítku pro domácí Michal Neubauer.



Generální ředitel společnosti CTY Group Ondrej Oravec, která přes společnost Bohemians Real vlastní polovinu stadionu a lukrativních pozemků pod ním, však žádná jednání s radnicí o případné prodeji Ďolíčku nepotvrdil. "Nikdo s námi už dlouho nejednal, " říká Oravec.

Vrátí se fotbalisté Bohemians do Ďolíčku?Foto Michal Beránek (Sport)


Fanoušci Bohemky však nemusí věšet hlavu. "Jednání se nevyhýbáme, ale nikdo nás neoslovil. V horizontu tří let však nejsme připraveni do stadionu investovat. Nemáme na to peníze ani finančního partnera," dodává Oravec.



Zastupitelé sdružení Desítka pro domácí však věří, že se Ďolíček podaří vykoupit i s pozemky."Myslím, že je to skutečně reálné, jinak by nám to koalice na radnici neslíbila. Bude to však běh na dlouhou trať. "uvedl Neubauer.

Zda se fanoušci týmu s klokanem ve znaku dočkají a jejich tým se skutečně vrátí na svůj stadion, se tak ukáže v následujících letech.



Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud