5. února 2011 • 05:00

Masopust slavil 80. narozeniny. Gratuloval i Pelé

Autor: Pavel Krejča
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Králi má gratulovat král. první popřál legendárnímu Josefu Masopustovi k jeho 80. narozeninám (oslaví je ve středu 9. února) na slavnostním večeru v Praze jeho nejslavnější soupeř – Brazilec Pelé (70)!



Složil mu poklonu prostřednictvím předtočeného videa. V sále hotelu Ambassador pak držiteli Zlatého míče z roku 1962 blahopřály i další fotbalové hvězdy a celebrity.

Sešel z nejvyššího patra, z kapsy saka rychle vytáhl děkovnou řeč a pročítal si ji. Čtyři sta pozvaných hostů mu přitom vestoje aplaudovalo. Oslavenec Masopust pak usedl do připraveného křesla a poslouchal ódy na svou osobu. Zasloužené!

„Nosil jsem desítku. Ty slavíš osmdesát let, já sedmdesátku. Ten rozdíl deseti let, to je symbolické,“ vzkázal mu Pelé, který kamarádovi poslal společnou fotografii s věnováním.



Dojatý Masopust si nechal donést pivo. Přání mu poslaly i další hvězdy: Alfredo di Stéfano, Eusébio, který zítra přiletí do Prahy, či nejlepší slovenský fotbalista minulého století Ján Popluhár. Gratulaci zaslal i druhý Čech, jenž získal Zlatý míč, Pavel Nedvěd.

K narozeninám gratuloval i PeléFoto ČTK


„Je mi ctí, že vám mohu popřát, ale zároveň líto, že vám nemohu popřát osobně.“ Mezi hosty byla i další slavná jména: Panenka, Hašek, Bílek, Šmicer, Viktor, Nehoda Vízek, ale i další bývalí sportovci Věra Čáslavská, Dana Zátopková…

Celou akci, kterou moderoval Václav Tittelbach, připravil Klub přátel Josefa Masopusta společně s ČMFS a Nadací fotbalových internacionálů.

Nejvýznačnější gratulant Josefa Masopusta - legendární Pelé
Nejvýznačnější gratulant Josefa Masopusta - legendární Pelé

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud