9. února 2011 • 13:54

Obhajoba Sparty: Žádný podvod, byla to záměna

Autor: spo, sparta.cz
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

DOKUMENT - Odpověď fotbalové Sparty je stejně neuvěřitelná jako její skandál s nasazením údajně nemocných hráčů do přípravného zápasu. Podle klubu ale nejde o podvod, byla to podle tiskového prohlášení jenom záměna.



Fotbalové Spartě hrozí disciplinární řízení i mezinárodní ostuda. V úterním přípravném zápase proti Zenitu Petrohrad nasadila i tři hráče, kteří byli omluvení z reprezentačních srazů. Václav Kadlec, Tomáš Pekhart a Manuel Pamič navíc nastoupili v dresech s cizími jmény!

Přinášíme vám plné znění prohlášení letenského klubu k celé kauze, jak jej s titulkem "Záměna" zveřejnil na své webové stránce:

Záměna

Sparta porazila Petrohrad 2:1 a na turnaji Marbella Cup obsadila konečné třetí místo. O oba góly se ale nepostaral Pavel Kadeřábek, jak jsme vás včera informovali, ale Václav Kadlec.

Ten přitom nastoupil v dresu Pavla Kadeřábka. Mladý záložník po utkání překvapeně přijímal gratulace k úspěchu, kterého dosáhl jeho spoluhráč. Kromě Vaška se na hřišti objevili i Tomáš Pekhart a Manuel Pamić. První dva jmenovaní přitom původně měli být na srazu české jedenadvacítky, Manuel měl posílit chorvatský A – tým.

„Václav Kadlec i Tomáš Pekhart byli z utkání reprezentační jedenadvacítky v Nizozemsku řádně omluveni. Minulý týden totiž oba trpěli virózou a jejich stav rozhodně neumožňoval náročný přesun z jihu Španělska do Prahy a poté do Nizozemska. Příznaky virózy ale na začátku tohoto týdne u obou odezněly a trenéři se – samozřejmě po poradě s lékaři - proto těsně před samotným zápasem s Petrohradem rozhodli, že je na určitou část utkání postaví. O této situaci bylo dnes informováno i vedení reprezentační jedenadvacítky. Manuel Pamić měl problémy s kolenem. Vyšetření, které podstoupil na konci minulého týdne v Malaze ale prokázalo, že se nejedná o vážnější záležitost. I vedení chorvatské reprezentace jsme dnes o celé záležitosti informovali,“říká ředitel komunikace ACS Ondřej Kasík.

A proč se oba fotbalisté na hřišti objevili v dresech svých spoluhráčů? „Vzhledem k tomu, že o startu Vaška i Tomáše se rozhodlo skutečně těsně před výkopem, neměl pro ně realizační tým připraven jejich dresy. Proto oba naskočili do hry v dresech svých spoluhráčů. Všem fanouškům se za nechtěnou mystifikaci omlouváme,“ dodává Ondřej Kasík. Právě letenský ředitel komunikace, který je ve Španělsku s týmem, nemohl utkání sledovat, protože trpí příznaky stejné nemoci, s jakou se potýkali Kadlec s Pekhartem. To je také důvod absence tradičního online přenosu ze včerejšího utkání.

Sparťanský útočník Tomáš Pekhart v souboji s brankářem Petrohradu
Sparťanský útočník Tomáš Pekhart v souboji s brankářem Petrohradu

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud