11. února 2011 • 16:27

Sparta se urazila. Šmicra žene před disciplinárku

Autor: iSport.cz, pj, ČTK
Vstoupit do diskuse
51
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

UVNITŘ REAKCE ŠMICRA - Fotbalová Sparta vrací úder. Dává podnět k disciplinární komisi, aby zahájila řízení s manažerem reprezentace Vladimírem Šmicrem. Ten veřejně prohlásil, že Sparta podváděla, čímž prý poškodil jméno letenského klubu.



Kauza s třemi omluvenými hráči, které Sparta neoprávněně nasadila do přípravného utkání s Petrohradem, nabrala nový směr.

Před disciplinární komisi neusedne jen podvádějící tým, ale také Vladimír Šmicer, jenž letenský celek veřejně kritizoval v médiích za neférové jednání.

"Svými vyjádřeními poškodil především dobré jméno našeho klubu u partnerů, fanoušků a veřejnosti," napsala Sparta na svém webu.

Šmicra reakce klubu překvapila. "Ale rád se před disciplinárku dostavím a zopakuji to, co jsem řekl. Kdyby se takhle zachoval kterýkoliv klub, vyjádřil bych se stejně. Rozhodně to není tak, že bych se do Sparty navážel proto, že jsem dříve hrál za Slavii," uvedl.

Vyjádření ČMFS
Vladimír Šmicer je manažerem reprezentace a z toho vyplývá jeho povinnost dohlížet na to, aby nebyly porušovány Předpisy o statutu a přestupech hráčů, konkrétně Příloha 1, článek 5. Tam se pojednává o uvolňování hráčů za účelem reprezentace. Vladimír Šmicer se tedy na základě průkazných snímků hráčů Pekharta a Kadlece a na základě faktu, že byl evidentně porušen zmíněný článek, vyjádřil zcela ve smyslu těchto předpisů.
V rámci svých pravomocí se vyjádřil k problematice, která se týká jeho funkce, nemohl vytvářet nějaký tlak, který by předjímal trest. Jen pojmenoval, co v předpisech je.

Co tedy zopakuje? Tak třeba výroky o tom, že výmluvy letenského klubu jsou jen báchorky a že by komise měla zastavit činnost Kadlecovi a Pekhartovi.

"Tohle není hodno takového klubu, jako je Sparta Praha. Nevím, zdá se mi to takové naivní. Měla by se přiznat, ne takhle zapírat," pronesl Šmicer v rozhovoru, který najdete zde.

Letenští nejprve reagovali na jeho slova větou "Šmicer nemá právo vyjadřovat se ke Spartě", ovšem to jí nestačilo. Celou situaci chce řešit u disciplinárky.

"Jako více než problematické se zejména jeví, že tak učinil bez toho, že by měl k situaci důležité informace či důkazy. Šmicer je navíc laikem v oblasti aplikace disciplinárního řádu i dalších předpisů ČMFS," je přesvědčena Sparta.

Ta nadále odmítá, že by v přípravném utkání s Petrohradem podváděla. Stojí si za svým prohlášení o zapomenutých dresech a zázračném uzdravení tří omluvených hráčů z reprezentace. Trenérovi Jozefu Chovancovi nicméně za pochybení udělila statisícovou pokutu.

Tomáš Pekhart nastoupil s dresem Martina Abeny.
Tomáš Pekhart nastoupil s dresem Martina Abeny.

Vstoupit do diskuse
51

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud