30. března 2011 • 17:30

Svaz vyzval k rezignaci odsouzeného Haškovce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkonný výbor ČMFS svolal valnou hromadu svazu na 26. června do Prahy, uskuteční se v Národním domě na Smíchově. Po jednání nejvyššího svazového orgánu to oznámili činovníci, kteří dnes vyslechli výzvu svazové odvolací a revizní komise k odstoupení Milana Haškovce z výboru kvůli jeho odsouzení za trestný čin.



"Svazová ORK na dnešním jednání vyzvala pana Haškovce k rezignaci. Poukázala na článek v předpisech FIFA, podle nichž nemůže ve volených řídících funkcích působit nikdo, kdo byl pravomocně odsouzen za trestný čin," vysvětlil mluvčí svazu Jaroslav Kolář. Haškovec byl odsouzen k pokutě 30 tisíc korun za podvody v civilním zaměstnání.

Haškovec zatím na výzvu nereagoval. "Kolega Haškovec si vzal čas na rozmyšlenou, své rozhodnutí nám doručí po konzultaci s právníky," uvedl svazový předseda Ivan Hašek.



Pokud by Haškovec rezignoval, musela by červnová valná hromada zvolit do třináctičlenného výkonného výboru tři funkcionáře. Místopředseda Miroslav Kříž je pohřešován, Petr Doležal se stal zaměstnancem svazu a ve volené funkci současně působit nemůže.

Výbor rozhodl o tom, že na losování kvalifikace mistrovství světa do Brazílie, které se uskuteční 30. června, budou český fotbal zastupovat Hašek, reprezentační manažer Vladimír Šmicer a trenér národního týmu Michal Bílek.

Na jednání se také mluvilo o současné situaci Sazky, které je propojená s fotbalovým svazem například i prodejem vstupenek přes své terminály. "Prodej nadpolovičního počtu vstupenek na Lichtenštejnsko se odehrál bez problémů a nemáme žádné zprávy, že by nám zhruba 400 tisíc nemělo být vyplaceno," řekl Hašek.

Ten nastínil důvody nynější vyčkávací pozice fotbalu ve sporech okolo financování českého sportu. "V tuto chvíli se do aktivit dalších svazů zapojovat nebudeme. Hodláme mít jako nejsilnější svaz jiné postavení v rámci českého sportu než dříve," naznačil Hašek, že fotbal už nehodlá být závislý na rozhodování menších sportů.

Michal Kadlec (uprostřed) slaví gól se svými spoluhráči
Michal Kadlec (uprostřed) slaví gól se svými spoluhráči

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud