15. června 2011 • 14:59

Olomouc už má Varadiho, loví i Heinze

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Po odchodu svého nejlepšího střelce Pavla Šultese do Polonie Varšava je fotbalová Olomouc na lovu ofenzivních posil. První z nich se dnes stal šestadvacetiletý útočník Adam Varadi, který v Sigmě podepsal smlouvu na tři roky. Přijít by mohl i někdejší reprezentant Marek Heinz, který končí ve Ferencvárosi Budapešť.



Žhavým přestupovým artiklem jsou na Hané útočníci. Kouč Zdeněk Psotka po skončení uplynulé sezony naznačil, že do týmu hodlá získat hlavně zkušenější ofenzivní fotbalisty. Tím spíše, když přišel o sedmigólového kanonýra Šultese.

Prvním úlovkem se podle předpokladů stal Varadi, který přestoupil z Plzně, i když v posledních dvou sezonách byl na hostování v Ostravě.

"Adama už jsme oslovili před dvěma lety, ještě když byl v Plzni. Tenkrát jsme se k němu nedostali. Po odchodu Michala Hubníka pro nás byl Adam varianta číslo jedna. Jsme hrozně rádi, že se nám to podařilo nakonec dotáhnout," uvedl pro klubový web trenér Psotka.

Ostravský odchovanec Varadi prošel v nejvyšší soutěži vedle Baníku a Plzně ještě Teplicemi a Žižkovem. V lize sehrál 168 zápasů a vstřelil 32 gólů.

"Pro nás je to přestup, který je přestupem z kategorie drahých. Fanouškům jsme slíbili, že když někoho prodáme, tak za peníze, které obdržíme, nakoupíme náhradu. Hráče jako Adam mám rád, takové typy by v každém mužstvu měly být," řekl předseda představenstva klubu Josef Lébr.

Druhým jménem, které přichází v úvahu, je olomoucký odchovanec a bývalý reprezentant Marek Heinz. Třiatřicetiletý útočník nebo ofenzivní záložník skončil svoje působení ve Ferencvárosi a na oficiálních internetových stránkách maďarského klubu se nechal slyšet, že se vrací zpátky do Olomouce.

Novou posilou by mohl být i polský brankář Michal Buchalik z druholigové Wodzislawi, podle dnešního Olomouckého deníku má klub políčeno také na nejmenovaného brazilského útočníka. Podle Lébra klub další posilu představí v pátek.

Klub naopak prodloužil o další půlrok hostování záložníkovi Vojtěchu Štěpánovi v Hradci Králové.

Čtvrtý tým uplynulého ligového ročníku však stále obchází i hrozba postihu za účast v korupční aféře s Bohemians Praha. Zabývá se jí jak olomoucký okresní soud, tak disciplinární komise, která případ po zveřejnění nahrávky Jiřího Kubíčka znovu otevřela a za dva týdny má vynést verdikt.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud