20. června 2011 • 12:54

Stále dlužíme miliony, přiznali majitelé Slavie

Autor: ČTK, pan
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Noví majitelé fotbalové Slavie Praha v rozhovoru pro magazín Týden připustili, že klub stále dluží desítky milionů korun. S věřiteli prý ale úzce spolupracuje a věří, že se domluví na tom jak jejich požadavky umořit. Menší částku dluží také ještě hráčům, ovšem do konce června budou mít fotbalisté údajně mzdy dorovnány.



Slavia se dostává z nejhoršího. Noví majitelé postupně vyrovnali více než stomilionovou pohledávku bývalého majitele britské společnosti ENIC, ale to nebyl jediný "kostlivec ve skříni" po minulém vedení.

"Vůči jiným věřitelům dlužíme ještě desítky milionů korun," řekl týdeníku investiční ředitel Natlandu Josef Vojta, ovšem přesnou sumu nespecifikoval. Podle Týdne se mluví o 80 milionech.

Chybějící mzdy byly dorovnány zaměstnancům klubu, brzy se dočkají konečného vyúčtování také hráči. "Zbývají nám už jen květnové výplaty pro hráče a realizační tým, to znamená jeden měsíc. Do 30. června chceme mít všechno splaceno. Ostatní zaměstnanci už jsou vyrovnáni všichni," uvedl Vojta.

Ten také vyloučil, že noví majitelé odkoupili společnost od kontroverzního podnikatele Petra Sisáka. "My jsme koupili majoritu výhradně od pana (Antonína) France, další spekulace mě nezajímají. Já jsem s panem Sisákem nikdy nejednal," tvrdí finanční ředitel.


V zákulisí se mezitím údajně odehrávají jednání o nové nájemní smlouvě na stadionu, který vlastní společnost E Side. Do budoucna by se možná Slavia nebránila arénu v Edenu převzít.

"Připouštím, že vlastnictví stadionu by stabilitu klubu upevnilo, ale není to otázka příštích dnů, týdnů, možná měsíců. Abyste však mohl koupit, musí vám někdo něco nabízet. V současnosti s E Side jednáme výhradně o nové nájemní smlouvě," dodal Vojta.

Velké posily ale kvůli nevyřešeným dluhům prý fanoušci zatím očekávat nemohou.

"Slavia za sebou táhne batoh obrovského minus. My napřed musíme vyřešit celkovou minulost Slavie. Je logické, že prostředků na investice a rozvoj moc nezbývá. Nechceme připustit to, co se dělo - utrácet peníze, které se nevydělaly," vysvětlil situaci zástupce vlastníka.


Slávisté zápas s Příbramí zvládli
Slávisté zápas s Příbramí zvládli

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud