20. listopadu 2011 • 21:37

Kapitán reprezentace Rosický se omluvil za chování týmu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
63
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický se omluvil za chování týmu při návratu z Černé Hory, kde v minulém týdnu národní celek vybojoval postup na mistrovství Evropy. Rosický s odstupem času uznal, že oslavy po úspěšné baráži překročily určitou mez.




Osobně prý na události není pyšný a dospěl k názoru, že je načase se za výstřelky omluvit. Zdůraznil však, že nelze svalovat vinu na manažera reprezentace Vladimíra Šmicra, neboť v návalu emocí by prý hráčům v jejich reakci nezabránil ani nikdo další.

Čeští fotbalisté se nechali strhnout emocemi po úterní výhře 1:0, která jim definitivně zajistila účast na mistrovství Evropy. Při čekání na letišti v Podgorici se pustili do oslavných chorálů, při nichž ale také vulgárními výrazy počastovali internacionála Radka Druláka v reakci na jeho velmi tvrdou kritiku, kterou bývalý útočník zahrnul tým i trenéra Michala Bílka v předchozí části kvalifikace.

Během letu si navíc řada hráčů navzájem roztrhala společenské obleky, které má tým k dispozici od sponzora.

Událostem se má věnovat pondělní jednání výkonného výboru FAČR, na které byl pozván právě Šmicer. Původně měl nově sestavený třináctičlenný orgán jednat pouze o chystané valné hromadě ČSTV, ale nyní bude rozebírat i chování reprezentantů.

Rosického mrzí, že se vina za chování hráčů v dalších dnech snesla na hlavu manažera, prý nespravedlivě. "Mrzí mě, že je za to kritizován manažer Šmicer, který nemohl naše chování nijak ovlivnit. A neovlivnil by ho ani nikdo jiný," řekl Rosický v rozhovoru s ČTK.

VIDEO: Fotbalisté uráželi po přítelu internacionála Radka Druláka

Čeští fotbalisté slavili postup na EURO i pokřikem \\\\\"Radek Drulák nemá ču****!\\\\\"
Video se připravuje ...


Záložník Arsenalu prý na chování týmu není rozhodně pyšný. "Panovala obrovská euforie a při čekání na odlet jsme se nechali unést skandováním, aniž bychom si uvědomili, že nejsme v kabině. A na veřejnost takové věci samozřejmě nepatří," řekl Rosický.

Hráči podle něj byli více než dva roky pod velkým tlakem, čelili neustálé kritice a negativním komentářům. "Na hráče i vedení to byla doslova psychická štvanice. To, že se postup podařil, je velké zadostiučinění, a tak ten večer zvítězily neovladatelné emoce a euforie nad rozumem, za což se chci omluvit," konstatoval lídr národního týmu. Podle něj na chování neměl vliv alkohol.

"Bylo krátce po utkání, z kabiny jsme zamířili přímo na letiště, na opilost ani nebyl čas," argumentoval. Potvrdil také dřívější Šmicrova slova, že hráči si ze svého uhradí nové obleky, v kterých se budou účastnit nejbližších reprezentačních akcí.

Fotbalisté přiletěli z Černé Hory kolem půl třetí hodiny v noci. Po oslavách v letadle měli roztrhané oblečení.
Fotbalisté přiletěli z Černé Hory kolem půl třetí hodiny v noci. Po oslavách v letadle měli roztrhané oblečení.



Vstoupit do diskuse
63

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud