Karel Häring
12. února 2012 • 18:50

Lukáš Přibyl zemřel na selhání srdce, měl vrozenou vadu

TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lukáš Přibyl, místopředseda představenstva pražské Sparty, zemřel na selhání srdce. Deníku Sport to sdělil zdroj blízký rodině. Poslední rozloučení se zesnulým je naplánováno na pátek ve 14 hodin ve strašnickém krematoriu.



„Lukáš měl vrozenou vadu srdce, která způsobila jeho úplné selhání,“ řekl Sportu zdroj blízký rodině, který si nepřál být jmenován. Třiatřicetiletý funkcionář pražské Sparty zemřel náhle ve čtvrtek, selhání prý bylo okamžité.

Oficiální výsledky pitvy budou známy zhruba až za dva týdny, ale policie už v pátek po předběžných závěrech vyloučila možnost jakéhokoliv cizího zavinění.

O tom se spekulovalo v prvních hodinách po nalezení těla v sídle letenského klubu, důvodem byly šrámy na hlavě. Ty však pravděpodobně pocházely z víkendového pobytu na horách, kde utrpěl zranění.

S příčinou úmrtí ale podle zdroje Sportu nemají nic společného, což koresponduje se slovy Jakuba Otavy, personálního ředitele a Přibylova blízkého přítele, který po pátečním návratu prvního týmu Sparty ze soustředění ve Španělsku prohlásil, že ještě v průběhu čtvrtečního dopoledne spolu komunikovali. „A ani v náznaku to nevypadalo, že by se necítil dobře.“

Fanoušci Bohemky smutní nad úmrtím Lukáše PřibylaFoto Pavel Mazáč (Sport)

Pohřeb i pro veřejnost

Letenští, kteří v pondělí nastoupí proti Banské Bystrici ke generálce před jarním startem, uctí památku místopředsedy klubu minutou ticha, totéž se chystá na sobotní ligový duel se Slováckem.

Další podrobnosti zatím nejsou známy. Bohemians 1905, v nichž Přibyl působil jako ředitel a byl jejich celoživotním fanouškem, se budou na památku bývalého funkcionáře a kamaráda rozdávat srdíčka.

„Klokani“ zároveň zvažují podání žádosti o odložení jejich pátečního duelu s Jabloncem. Ve stejný den totiž velmi pravděpodobně proběhne od 14 hodin poslední rozloučení se zesnulým.

Termín zatím není stoprocentně potvrzený, jasno by mělo být v pondělí. Rodina už ale rozhodla, že pohřeb bude přístupný pro veřejnost.

Luky, díky... Poslední sbohem pro Lukáše Přibyla
Luky, díky... Poslední sbohem pro Lukáše Přibyla

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud