Stanislav Hrabě
14. května 2012 • 19:35

Překonat Nedvěda? To je obrovská vizitka, libuje si Čech

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Brankář anglického klubu Chelsea FC a české reprezentace Petr Čech získal v anketě novinářů už sedmý Zlatý míč, ale jako Karel Gott si nepřipadá. „On má Zlatých slavíků přes třicet, od něj jsem daleko. To bych nesrovnával,“ odmítá tento příměr. Těší ho ovšem, že v počtu trofejí překonal Pavla Nedvěda. „Ale on má Zlatý míč Evropy, to je obrovská vizitka,“ upozorňuje.



Pravidelná korunovace mu nezevšedněla. „ Je to ocenění za práci, proto letošní cenu kladu na stejnou rovinu jako předchozí. Je pravda, že když něco vyhrajete poprvé, tak se radost násobí. Něco obhájit je však kolikrát těžší. Mě těší, že jsem schopen si držet stabilní výkonnost, která lidi donutí mi tu cenu dát. Proto nevidím rozdíl,“ tvrdí přesvědčivě.

V českém fotbalovém prostředí by našel hráče, kteří by si cenu také zasloužili.  „Podzimní část měl na výši Petr Jiráček, ale po přestupu do Wolfsburgu se zranil. Všechno odehrál dobře Jarda Plašil, za nároďák i za Bordeaux. On je jeden z hráčů, kterého bych volil,“ oceňuje i ostatní.

Cenu pro Krále ligových trávníků předával zástupce šéfredaktora deníku Sport Štěpán Filípek
Video se připravuje ...

S nimi a dalšími je v nominaci na EURO, kterou oznámil trenér reprezentačního týmu. Kdo mu v ní naopak chybí? „Nedvěd, Poborský a možná ještě Koller,“ směje se.

„Jinak je to strašně těžké, výběr je veliký,“ dodává hned s vážným hlasem. „Není v ní Jirka Štajner, bude určitě zklamaný. I Zdeněk Pospěch, jenž byl na všech akcích. Ale zase by chyběl někdo jiný,“ přemítá.

 Na slavnostní vyhlášení, kde by převzal trofej, však nepřijel, připravuje se v Londýně na vrchol sezony: finále Ligy mistrů, kde se jeho Chelsea střetne s domácím Bayernem Mnichov.

„Výsledek rozhodne, jestli sezona dopadla dobře, nebo špatně. Kdyby se to podařilo, tak vejde do historie klubu, přestože jsme v lize neskončili v první čtveřici,“ uvědomuje si, co je ve hře.

Petr Čech pozuje s FA Cupem, který získala Chelsea po výhře nad Liverpoolem
Petr Čech pozuje s FA Cupem, který získala Chelsea po výhře nad Liverpoolem


 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud