31. prosince 2012 • 16:13

Rád bych si čutnul, ale pro peníze už hrát nebudu, řekl Sionko

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý fotbalový reprezentant Libor Sionko se ani po čtyřech měsících ještě nevyrovnal s rozhodnutím ukončit hráčskou kariéru. Fotbal mu stále chybí, ale na druhou stranu nelituje toho, že s rolí profesionála skončil, a návrat nechystá. Rád však přijal možnost zahrát si za Spartu alespoň v Silvestrovském derby internacionálů.



Pětatřicetiletý bývalý hráč Ostravy, Sparty, Austrie Vídeň, Glasgow Rangers či Kodaně ukončil kariéru na konci srpna.

„Ještě se s tím srovnávám. Není to tak, že bych se s tím smířil,“ přiznal Sionko. „Fotbal mi chybí. Chodím na Spartu a vždy mě tam svrbí nohy a rád bych si čutnul, ale bohužel jsem kariéru už ukončil.“

Odmítl však, že by se k roli aktivního sportovce vrátil. „První, druhá či třetí liga už jsou pro mě na 99,9 procenta passé. A nižší soutěže teď hrát nechci, ale do budoucna vyloučit nemohu, že si v nich jednou třeba zahraju," řekl Sionko.

"Pokud si tam ale kopnu, tak opravdu jen pro párek a pivo. Pro peníze už hrát stoprocentně nebudu. Navíc se teď ještě nenudím, protože dodělávám dům a užívám si dětí, takže v kolotoči jsem stále,“ řekl někdejší letenský rychlík.

Fotbalovou abstinenci mu pomohlo zažehnat alespoň Silvestrovské derby, ve kterém se představil za Spartu jako nováček.

"Dosud jsem se na to vždy koukal jen v televizi a musím říct, že mě překvapilo, kolik přišlo lidí a jaká byla atmosféra. Jen je škoda, že to pro nás dobře nedopadlo," podotkl po porážce 5:8.

Sám dal sice za Spartu jeden gól, ale další velkou šanci nevyužil. "To bych nebyl já, kdybych něco nezahodil. Každopádně pokud budu mít za rok možnost, tak rád zase přijedu a zkusím to s klukama napravit," dodal.

Slavii posílila i červenobílá ikona Vladimír Šmicer
Slavii posílila i červenobílá ikona Vladimír Šmicer

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud