Pavel Kalouš
18. ledna 2013 • 21:00

Peltova přání: Druhé místo repre, jedna Bohemka a Barca v Praze

Autor: Pavel Kalouš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf FAČR Miroslav Pelta má pořádně zamotanou hlavu z korupční kauzy, která kazí jméno českému fotbalu. Známý boss ale nevidí budoucnost v černých barvách, i když to, jak dopadne korupční kauza, si netroufá tipovat. „Nebudu nic odhadovat. Je to plně v kompetenci orgánů, které se tím zabývají, to znamená disciplinárky a odvolací a revizní komise. A klíčovým hráčem je policie,“ nechal se slyšet Pelta.



Fotbalový boss věří, že česká reprezentace dosáhne v kvalifikaci o postup na MS 2014 ve své skupině na druhé místo, i když to bude hodně těžké. „Jsem předseda a musím být věčný optimista. Není to jednoduché, chybí mi tam dva body s Bulharskem, ale teď rozhodne březen,“ poznamenal Pelta.

„Když porazíme doma Dánsko a vyhrajeme v Arménii, vidím to pozitivně. Takže věřím ve druhé místo. Buďme realisté, byl by to úspěch,“ dodal.

Pelta prozradil i svůj názor na to, zda setrvá na lavičce českého národního týmu neoblíbený kouč Michal Bílek. „V případě, že bude mít výsledky, které nám budou dávat naději, že můžeme projít do baráže, na lavičce bude. Věřím, že na konci kvalifikace bude trenérem týmu,“ hlásí zkušený šíbr.

„Zase musíme pracovat s fakty. To, že tady vznikaly petice a jiné blbosti, to je jedna věc, ale u mě má plnou důvěru.“

Při tipování, kdo vyhraje Gambrinus ligu, zmínil Pelta duo Sparta – Plzeň. Připouští, že jeho Jablonec v zimě oslabil, když prodal konkurentům klíčové hráče. „My jsme oslabením z toho rychlíku asi malinko vypadli. Chtěl bych, abychom dál kousali, ale bude to těžké,“ uznal Pelta. Jablonec pustil do Sparty střelce Lafatu, do Plzně zase záložníka Kovaříka.

„Myslím, že to bude boj do posledního kola. Mám samozřejmě nějaké přání, ale nebudu ho jmenovat, ani nic tipovat,“ dodal neurčitě Pelta. V rozhovoru pro Sport však přiznal, že drží palce Spartě.

Hlavní muž českého fotbalu se vyjádřil i k tomu, jaké složení by podle něj měl mít zápas o evropský Superpohár, který uvidí pražský Eden. „Přál bych si, aby jeden z celků byla Barcelona. Jeden celek ze Španělska by se mi líbil. Druhý by zase mohl být z Anglie. Nejvíc by se mi zamlouval duel Barcelona – Chelsea. To by bylo krásné,“ svěřil se Pelta.

Na krku má dál i řešení kauzy několika týmů Bohemians. Rozlousknout tuhle kauzu zatím nikdo nedokázal. „Jestli se má český fotbal posunout, je nutné kauzu vyřešit do červnové valné hromady. Chtěl bych, aby došlo ke shodě a zůstala jen jedna Bohemka a to ta, která hraje v Ďolíčku,“ řekl Pelta.

 „A ta ze Střížkova, aby se vrátila k původnímu jménu. Musí se jen najít cesta, aby se nikdo necítil jako poražený,“ doplnil Miroslav Pelta.

Šéf FAČR Miroslav Pelta by chtěl, aby disciplinárka vyřkla verdikt v korupční kauze do startu Gambrinus ligy
Šéf FAČR Miroslav Pelta by chtěl, aby disciplinárka vyřkla verdikt v korupční kauze do startu Gambrinus ligy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud