Michal Koštuřík
26. ledna 2013 • 18:37

Brno se raduje, Švancara se vrátil po zranění. A rovnou dal gól!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobrá zpráva pro fanoušky brněnské Zbrojovky: její kapitán a duše týmu Petr Švancara je zpátky! Pětatřicetiletý útočník po vážném zranění zad dnes poprvé nastoupil v přípravě a proti Baníku Ostrava (1:3) vstřelil z penalty jediný gól poražených. Švancara odehrál druhý poločas a výrazně oživil hru mužstva.



Další zápasy hodlá přidat na soustředění v Turecku, kam se prvoligový nováček vydá už ve středu.

„Jeho zdravotní stav by měl být měsíc před startem jara dobrý. Kondičně má Petr na čem pracovat, ale mohl by to zvládnout. Když bude připravený, určitě má mužstvu co dát. Hlavně už musí zůstat po celou dobu zdravý,“ sdělil trenér Petr Čuhel, jehož trápí rozsáhlá marodka.  

Brno v sobotu dopoledne testovalo útočníka Vojtěcha Schulmeistera (29), který hrál naposledy druhou nizozemskou ligu za AGOVV Apeldoorn. Jenže klub finančně zkrachoval a tak se chce olomoucký odchovanec vrátit do Česka.

„Nevím, v jakém bude stavu, ale na podzim střílel góly. S největší pravděpodobností s námi odletí na soustředění do Turecka,“ uvedl Zdeněk Kudela, sportovní ředitel Zbrojovky.

Klub by dalšího útočníka potřeboval, neboť po Švancarově zranění byla ofenziva týmu často sterilní. Stále se jedná o příchodu Miroslava Markoviče, který patří Dukle a má do konce sezony vyřízené hostování v Českých Budějovicích. Jihočeši jej dříve uvolnit nechtějí, takže Brno asi přijde zkrátka.

„Bylo by jenom dobře, kdyby ještě přišel nějaký hráč,“ připustil Čuhel, který zatím dostal dvě posily – zkušeného záložníka Tomáše Frejlacha a talentovaného stopera Muamera Avdiče. „Oba jsme sledovali a myslíme si, že by se nám měli typově hodit. Chtěli jsme spíš kvalitu než kvantitu, proto jsme nebrali hráče na zkoušku. Spíš čekáme, až se nám všichni hráči uzdraví.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud