15. dubna 2013 • 13:58

Předvedli se jako brankáři. Koller, Terry... a teď i Došek

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítej v klubu! Libor Došek se zařadil do společnosti fotbalistů z pole, kteří si navlékli brankářské rukavice. Útočník Slovácka dokonce málem zneškodnil v nedělním utkání s Plzní penaltu. V minulosti se podobná situace přihodila i jiným známým jménům.



Jan Koller (Dortmund, 2002)

Zápas proti Bayernu Mnichov začal vyhlášený střelec v tradiční roli – jako útočník. A v 7. minutě také otevřel za Dortmund skóre. Jenže v závěru zápasu musel řešit kalamitu na opačné straně hřiště. Po protestech byl v 65. minutě po druhém gólu soupeře vyloučený brankář Jens Lehmann a Dortmund už předtím vyčerpal tři střídání. Proto si musel Koller vzít brankářské rukavice a zápas dochytat. Gól nedostal a magazín Kicker ho dokonce nominoval jako brankáře do sestavy kola.

VIDEO | Jan Koller chytal v utkání s Bayernem Mnichov od 65. minuty

John Terry (Chelsea, 2006)

Fanoušci si zápas s Readingem pamatují i po více než šesti letech hlavně kvůli vážnému zranění brankáře Petra Čecha, které mu hned na začátku způsobil kopem do hlavy irský záložník Stephen Hunt. Jenže o brutální zákroky nebyla nouze ani poté. Čechův náhradník Carlo Cudicini musel z hřiště pár minut před koncem a trenér José Mourinho už v záloze neměl dalšího gólmana. Nezvyklé role se musel ujmout kapitán „Blues“ John Terry.

VIDEO | V zápasu s Readingem se Chelsea zranili dva brankáři

Melo (Galatasaray, 2012)

Nečekaným hrdinou se loni v listopadu pro Galatasaray Istanbul na hřišti Elazigsporu stal záložník Felipe Melo. Devětadvacetiletý brazilský fotbalista se v poslední minutě postavil do branky místo vyloučeného brankáře Fernanda Muslery a skokem k pravé tyči zneškodnil penaltu. Hosté proto mohli slavit vítězství 1:0. "Bůh mi dal sílu správně se rozhodnout," komentoval Mělo svůj vynikající zákrok, kterým udržel Galatasaray v čele soutěže.

VIDEO | Záložník Melo zachránil chycenou penaltou Galatasarayi výhru

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud