18. června 2013 • 04:04

Brückner: Baroš do Číny? Já mu říkal, že ještě mohl zkusit bundesligu

Autor: kah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyměnit Ostravu za čínský Nanking? Někdejší reprezentační kanonýr Milan Baroš se zrovna tenhle plán chystá uskutečnit, má namířeno do celku Jiangsu Sainty FC. Bláznivý nápad? Kdepak. "Velké stadiony, spousta lidí na nich, pokud i hráč jako Baroš chce do Číny, nelze se divit," říká bývalý kouč českého nároďáku Karel Brückner.



Odchod do exoticky znějící destinace jménem Jiangsu Sainty FC bývalému reprezentačnímu střelci jeho trenér z nároďáku Karel Brückner nevymlouval. "Když jsme se spolu před týdnem potkali v Ostravě, říkal jsem mu, že by určitě ještě mohl zkusit bundesligu," řekl Brückner deníku Sport. Baroš na Bazalech pomohl ostravskému celku k záchraně, navíc mu pomohl i finančně.

"Dnes ale o přestupech rozhodují nejen ty ryze sportovní aspekty," dodal trenérský veterán. Přesto nevidí transfer do Číny jako špatnou volbu.

"Já si dobře pamatuju na časy, kdy jsme tam přicestovali s českou jedenadvacítkou. Nevěděl jsem tehdy vůbec, co mám očekávat," zavzpomínal Brückner na dřívější angažmá.

"Ale když jsem tam to fotbalové prostředí viděl, jen jsem tak otevřel ústa. Velké stadiony, ohromná spousta lidí na nich, byl to pro mě velký zážitek," odhalil pro českého fanouška fotbalově poměrně neznámou destinaci.

"Takže pokud se i takový hráč, jako je Baroš, rozhodne odejít hrát do Číny, určitě se tomu nelze divit,“ uzavřel Brückner. Baroš na rozhodnutí nemá dlouho. Jak přiznal hráčův agent Pavel Paska, odchod do Jiangsu Sainty FC musí potvrdit už do konce týdne.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud