7. června 2013 • 17:59

Baroš se hlásí k výzvě Sportu: Český fotbal potřebuje vyléčit

Autor: riš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proti fotbalovým kmotrům se postavil také Milan Baroš! K výzvě Sportu se dnes přidala osobnost, jejíž jméno má mezi fanoušky velkou vážnost. "Ano, podpořil jsem jí," přiznal pro iSport.cz. Nejlepší střelec EURO 2004, bývalý hráč Liverpoolu, Lyonu, či Galatasaraye se objevil na seznamu mezi více než 16 tisíci signatáři petice.



Jaké důvody vedly Baroše k tomu, že se připojil k výzvě deníku Sport? "Jedenáct let jsem působil v zahraničí a poznával, jak to tam ve fotbale chodí. Během půl roku po návratu do českého fotbalu jsem pochopil, že potřebuje opravdu vyléčit," shrnul důvody, proč podpořil iniciativu deníku Sport.

Do kritiky poměrů v českém fotbale se Baroš pustil i během jara, kdy na hřišti výrazně přispěl k záchraně Baníku Ostrava v první lize. Nejvíc se zlobil po výhře nad Příbramí, kdy vyfasoval čtvrtou žlutou kartu v sezoně za údajné protesty, které však televizní kamery nezachytily. „Mně to přijde, že je to na objednávku. Nevím, jestli k tomu můžu něco říct. Ani moc nechci. Jsem z toho obrovsky unaven,“ pronesl tehdy.

Baroš poté kvůli disciplinárnímu trestu nemohl nastoupit v dalším klíčovém zápase v boji o udržení na půdě Teplic. Za svojí kritiku v médiích dostal od disciplinární komise pokutu 10 tisíc korun.

Kritický byl k dění v českém fotbale i na konci sezony, po níž nejspíš zamíří opět za zahraničním angažmá. „Liga se určitě zlepšila. Hodně dobrých kluků ze zahraničí se do ní vrátilo, šlo to nahoru. Na druhou stranu musím říct, že hodně věcí, které se tady dějou, mě zaráží,“ uvedl Baroš.

Teď znovu ukázal, že mu dění v českém fotbale není lhostejné.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud