12. srpna 2013 • 15:56

Vrba je koučem budoucnosti. ESPN ho řadí vedle Kloppa a Boase

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úspěchy trenéra plzeňských fotbalistů ocenil i renomovaný zahraniční server. Pavel Vrba patří podle internetových stránek ESPN FC mezi pětici koučů, kteří by se mohli v budoucnu zařadit mezi světovou extratřídu.



Server ESPN FC ho postavil na stejnou úroveň jako finalistu Ligy mistrů Jürgena Kloppa z Borussie Dortmund, italského šampiona Antonia Conteho z Juventusu, Andrého Villase-Boase z Tottenhamu a trenéra francouzské reprezentace Didiera Deschampse.

"Šanci má malou, ale v době, kdy se malé kluby mezi velikány dostanou jen díky pořádné finanční injekci, jsou jeho výsledky za posledních pět let fantastické," stojí na webu hned vedle úspěchů devětačtyřicetiletého kouče - dvou mistrovských titulů, účasti v hlavní fázi Ligy mistrů a postupu do osmifinále Evropské ligy.

"Vrba má všechny vlastnosti vhodné pro práci ve velké evropské lize - vychází s médii, dává šanci mladým, pracuje s dlouhodobými cíly a hraje útočný fotbal," napsal autor Micheal Cox.

"Proto se nelze divit, že hledá inspiraci ve španělské lize, i když by si asi spíš zasloužil srovnání s trenérem italské reprezentace Cesarem Prandellim," dodal.

Server také uvedl, že Plzeň v posledních dvou sezonách pod Vrbovým vedením zaznamenala lepší koeficient UEFA než slavné kluby Ajax Amsterodam, Liverpool a AS Řím.

"Vrba je možná neznámý kouč, ale má všechny předpoklady, aby se zařadil mezi trenérskou elitu," uvedl.

To není želva obrácená na záda, ale kouč Plzně Pavel Vrba předvádějící oslavný kotrmelec
To není želva obrácená na záda, ale kouč Plzně Pavel Vrba předvádějící oslavný kotrmelec

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud