5. ledna 2014 • 11:20

Smutný Cristiano Ronaldo truchlí po smrti Eusébia: Je věčný!

Autor: pta, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se do světa rozletěla smutná zpráva o smrti jeho krajana Eusébia, zareagoval na ní Cristiano Ronaldo mezi prvními. Nejslavnější portugalský fotbalista současnosti umístil na svůj twitterový účet svůj společný snímek s legendou, který v 71 letech dnes ráno zemřela. „Vždy věčný, Eusebio, odpočívej v pokoji,“ umístil pod snímek vzkaz.



Ke svému slavnému předchůdci choval Cristiano Ronaldo vždy velký respekt. Ostatně Eusébio nechyběl na stadionu Realu Madrid, když tam Ronalda v roce 2009 představovali jako novou posilu a nejdražšího hráče na světě.

Když loni na podzim Ronaldo předstihl Eusébia v počtu vstřelených branek, začali v Portugalsku znovu řešit, která z hvězd je zářivější. Eusébia však srovnání nepotěšilo. "Z takových diskuzí jsem smutný. Já přece nikdy nehrál proti Lichtenštejnsku nebo Ázerbájdžánu," naznačil držitel Zlatého míče za rok 1965, že jeho bilance je cennější. Eusébio zaznamenal 41 gólů v pouhých 64 duelech, zatímco Ronaldo na 43 reprezentačních branek potřeboval 106 zápasů.

Eusébio v dresu Benfiky Lisabon se ve finále Poháru mistrů evropských zemí proti Manchesteru United potkal v roce 1968 s Georgem Bestem
Eusébio v dresu Benfiky Lisabon se ve finále Poháru mistrů evropských zemí proti Manchesteru United potkal v roce 1968 s Georgem Bestem

Ronaldo se odmítl k srovnávání vyjádřit a na dálku Eusébia podpořil. "Myslím, že to nestojí za to, aby z toho byl člověk smutný. Mě to nijak nevzrušuje, protože Eusébio bude vždycky Eusébio a Cristiano bude Cristiano," řekla hvězda Realu Madrid. A svoji úctu k výjimečnému fotbalovému umění Eusébia dal najevo okamžitě také v den, kdy Eusébio navždy opustil fotbalový svět.

Stejně jako další slavný krajan fotbalové legendy José Mourinho. "Byl jednou z největších postav naší země. Myslím, že je nesmrtelný. Všichni víme, co znamenal pro fotbal, a zvlášť pro ten portugalský," řekl kouč Chelsea portugalské stanici RTP. "Nebyl jen velkou inspirací, ale také hrál důležitou roli v tom, že i po skončení kariéry podporoval správné hodnoty a principy ve fotbale," dodal bývalý trenér Porta, Interu Milán a Realu Madrid.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud