13. ledna 2014 • 21:23

VIDEO: Dojatý Ronaldo nemohl mluvit. Děkuji všem, plakal vítěz

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřikrát musel zklamaně pozorovat, jak si pro hlavní ovace kráčí na pódium jeho největší fotbalový konkurent Lionel Messi. Rok 2013 ale patřil Cristianu Ronaldovi. Když portugalský střelec podruhé v kariéře převzal Zlatý míč, neudržel emoce. Při děkovné řeči se rozplakal a ukázal, jak moc mu na ocenění záleží.



Před pondělním ceremoniálem byl považovaný za favorita, ale výsledky hlasování nejprestižnější fotbalové ankety bývají zrádné. Na konci slavnostního večera v Curychu ale legendární Pelé opravdu vyřkli jméno CRISTIANO RONALDO.

Jedním z prvních gratulantů byl Ronaldův syn Cristiano junior, který svého tátu přišel obejmout na pódium. V Curychu se odehrávaly opravdu emotivní chvíle. Ronaldo nedokázal přemoct dojetí. Místo děkovné řeči začal plakat, tak moc ho významné ocenění dostalo.

"Ze všeho nejvíc bych chtěl poděkovat svým spoluhráčům v klubu a reprezentaci," soukal ze sebe hvězdný CR7 v portugalštině. "Bez jejich pomoci bych to nikdy nedokázal. Jsem opravdu šťastný, je těžké tuhle trofej získat," vzlykal, zatímco kamery zabíraly jeho matku Dolores.

VIDEO: Cristiano Ronaldo plakal při přebírání Zlatého míče

Slzy štěstí. Cristiano Ronaldo získal Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu na světěFoto Reuters

"Musím také poděkovat všem ze svého nejbližšího okolí. Mé přítelkyni, přátelům, mému synovi. Je to pro mě ohromně emotivní chvíle. Jediné, co dokážu říct, děkuji všem," říkal osmadvacetiletý bombarďák.

Ronaldo ukončil čtyřletou nadvládu Lionela Messiho, který skončil v hlasování na druhém místě. Zlatý míč vyhrál podruhé v kariéře, naposledy se radoval v roce 2008 ještě jako hráč Manchesteru United.  

Portugalský kapitán prožil výjimečný fotbalový rok. Sice s Realem nevyhrál velkou klubovou trofej, ale vládl prakticky všem individuálním statistikám. Navíc svou reprezentaci naprosto mimořádným výkonem dotáhl na mistrovství světa, když v závěrečné baráži proti Švédsku nasázel hattrick.

Cristiano Ronaldo se svým malým synkem, také Cristianem. Táta právě vyhrál Zlatý míč!
Cristiano Ronaldo se svým malým synkem, také Cristianem. Táta právě vyhrál Zlatý míč!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud