25. února 2014 • 14:22

Poprvé v Česku! Trofej pro mistry světa stráví v Praze čtyři hodiny

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté letošní mistrovství světa v Brazílii určitě nevyhrají, protože v kvalifikaci skončili mezi vyřazenými. Fanoušci přesto mají vůbec poprvé v historii možnost vidět slavnou trofej pro světové šampiony. Do Prahy dorazí příští týden ve středu. A to pouze na čtyři hodiny.



Před začátkem očekávaného turnaje cestuje slavná zlatá trofej po celé planetě. Postupně si během Coca Cola Trophy Tour udělá 39 zastávek v zemích Jižní Ameriky a pak vyrazí na turné po 50 zemích, které ji nikdy v historii nezískaly. Mezi ně patří také Česká republika.

Na pražské letiště Václava Havla dorazí ve středu 6. Března v 10 hodin soukromým tryskáčem, do další země vyrazí už o čtyři hodiny později. Bude to skutečně výjimečná událost. Trofej, jejíž hodnota je podle mnohých srovnatelná se slavnou Mona Lisou, ještě nikdy do Česka nezavítala.

„Jsme nadšeni, že můžeme opět přiblížit světu jeden z nejslavnějších symbolů fotbalu,“ říká k turné prezident FIFA Sepp Blatter. Z Česka zamíří slavný pohár do Bosny a Hercegoviny.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud