5. července 2014 • 20:23

Legendární Španěl Di Stéfano bojuje po infarktu o život, je v kómatu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělská fotbalová legenda Alfredo di Stéfano bojuje po srdečním infarktu v nemocnici v Madridu o život. Stav osmaosmdesátileté bývalé hvězdy Realu Madrid je podle mluvčí klubu Marty Santistebanové kritický. Mluvčí nemocnice Gregoria Maraňóna agentuře AFP potvrdil, že Di Stéfano leží v komatu na jednotce intenzivní péče.



Podle anonymního zdroje agentury AP u madridské záchranné služby utrpěl Di Stéfano infarkt ve svém domě nedaleko stadionu Santiaga Bernabeua. Přivolaný lékař zjistil zástavu srdce i dechu, životní funkce slavného hráče se údajně podařilo obnovit až po osmnáctiminutové resuscitaci.

Di Stéfano, jenž je společně s Pelém, Maradonou, Franzem Beckenbauerem a Johanem Cruyffem považován za jednoho z nejlepších fotbalistů historie, prodělal infarkt už vloni. V roce 2005 mu lékaři implantovali kardiostimulátor a zároveň provedli čtyřnásobný bypass aorty.

Rodák z Argentiny začal svou kariéru v River Plate, v roce 1953 ale přestoupil do Realu, v jehož dresu zářil. V letech 1956 až 1960 s klubem vybojoval pětkrát za sebou titul v PMEZ, předchůdci Ligy mistrů. Dvakrát získal Zlatý míč (1957 a 1959).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud