1. prosince 2014 • 17:32

ZLATÝ MÍČ: Do nejlepší trojice se dostali Ronaldo, Messi a Neuer

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa získá jeden z trojice Cristiano Ronaldo, Lionel Messi a brankář Manuel Neuer. Dnes to oznámila mezinárodní federace FIFA, vyhlášení její společné ankety s magazínem France Football proběhne 12. ledna na galavečeru v Curychu. Jako jediný novinář za Českou republiku hlasuje v prestižní anketě fotbalový redaktor Sportu Stanislav Hrabě.  



O cenu pro nejlepšího trenéra se ucházejí kouč mistrů světa Joachim Löw, vítěz Ligy mistrů s Realem Madrid Carlo Ancelotti a Diego Simeone, který do finále elitní klubové soutěže dovedl Atlético Madrid.

Messi se v létě stal nejlepším hráčem mistrovství světa a s Argentinou došel až do finále, v němž však Jihoameričané podlehli Německu. Nedávno překonal střelecké rekordy Ligy mistrů i nejvyšší španělské soutěže, rok ale zakončí bez týmové trofeje. V nominaci na Zlatý míč je poosmé za sebou a cenu může dostat popáté.

Neuer pomohl Německu ke zlatu čistým kontem ve finále šampionátu a je teprve druhým brankářem, který se od roku 2006 dostal do finálové trojice. Také může být druhým gólmanem v historii, který anketu reprezentačních trenérů, kapitánů a novinářů vyhraje.

Dosud se to povedlo pouze v roce 1963 legendárnímu Lvu Jašinovi a také proto se Neuer za favorita nepovažuje. "Po zápasech se ukazují góly, šance, přihrávky a fanoušci si pamatují hlavně tyhle věci," řekl gólman v nedávném rozhovoru pro magazín Kicker. "A navíc nedělám reklamu ve slipech," dodal s úsměvem.

Vítěz loňského ročníku a držitel trofeje z roku 2008 Ronaldo sice reklamy ve spodním prádle fotí, ale s Portugalskem skončil na mistrovství světa už v základní skupině. V Lize mistrů ale střeleckým rekordem přispěl k triumfu Realu Madrid a s Bílým baletem také získal Superpohár UEFA.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud