Karel Häring
30. ledna 2015 • 17:03

Sivokovi brání v operaci. V Besiktasi jsou hloupí lidé, zlobí se agent

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naději vystřídalo ještě větší zklamání. Vyhlídky na rychlé uzdravení se Tomáši Sivokovi nezlepšily ani po vyšetření v Augsburgu. Naopak situace v klubu se vyostřila a hráčův agent Jiří Müller hrozí Besiktasi soudem. Neléčené zranění ohrožuje start reprezentační opory v březnovém duelu s Lotyšskem.



Už více než dva měsíce Tomáš Sivok nehraje kvůli bolesti vystřelující do svalu. A pokud se situace nezmění, hned tak se nevrátí. I reprezentační trenér Pavel Vrba připouští možnost, že se bude muset obejít koncem března bez zkušeného stopera.

Naposledy se objevil v soutěžním zápase v polovině listopadu, v reprezentačních barvách proti Islandu. Od té doby si Sivok léčí poraněný sval, do kterého mu vystřeluje bolest.

Kluboví lékaři si s tím nedokázali poradit, a když jim jednatřicetiletý obránce přivezl posudek (a návrh řešení) od profesora Pavla Koláře, shodili to ze stolu. Český expert doporučoval lehký zákrok.

Zoufalý Sivok požádal o audienci u prezidenta Besiktase a ten mu povolil návštěvu lékaře v Augsburgu, jehož vybrali v tureckém klubu. Ačkoliv se v Německu ztotožnili s Kolářovým názorem, obránce na zákrok nepůjde. Tamní lékař prý není přesvědčený, že by operace mohla pomoct.

„Zřejmě tím bránil svého kamaráda (doktora Besiktase),“ zlobí se Jiří Müller, Sivokův manažer. A při otázce, jaká je současná situace, si vůbec nebere servítky. „Je to na mrtvém bodě, v Besiktasi jsou hloupí lidé. Tři ze čtyř doktorů doporučili ambulantní zákrok, a ten jediný, který ne, je hlavní klubový lékař. Navíc nám dali nabídky, které pro nás byly absolutně neakceptovatelné,“ řekl Sportu.

Lékař Besiktase je blázen, hraje o svou pozici

Co konkrétně jim navrhli? „Že Tomáš půjde na operaci, ale když nedopadne dobře, nezaplatí mu ani korunu. Oni si totiž začali myslet, že už jsme někde podepsali smlouvu od léta a že se tam chce jen léčit a brát peníze,“ uvedl s popřením, že by k něčemu takovému došlo.

Vztahy jsou momentálně hodně napjaté a Müller přiznal, že vedení Besiktase pohrozil soudem. „Rozhodli jsme se, že tedy na operaci nepůjde a zůstane tam do konce smlouvy (v létě), ale řekl jsem jim, že jestli se jeho zdravotní stav nezlepší do čtrnácti dnů, dám je k soudu, protože mu zakazují dělat se svým tělem, co chce.“

Sivok momentálně léčí zranění klidem, a i když jeho manažer připouští, že by potíže mohly na čas ustoupit, otázkou je, jak tělo zareaguje, až se vrátí do plné zátěže. Müller každopádně lékaři Besiktase rozhodně nevěří. „Je to blázen a teď hraje i o svou pozici. Je pod tlakem. Jakmile tam zjistí, že pochybil a Tomáš kvůli tomu už měsíc a půl nehraje, vyhodí ho.“

V případě provedení zmiňovaného ambulantního zákroku, mohl by být bývalý stoper Sparty zpátky ve hře do jednoho měsíce. Jenže v tuto chvíli samotný hráč vůbec netuší, kdy se vrátí. A v ohrožení je tak jeho start v březnovém kvalifikačním utkání 28. března proti Lotyšsku, což připouští i reprezentační trenér Pavel Vrba. „Táhne se to už dlouho, což je velká škoda, zvlášť když tu diagnózu z Česka potvrdili i v Německu. Pokud by se nedal dohromady, byla by to škoda,“ uvedl.

Byť by případná absence byla ztrátou, nebojí se nějakého fatálního oslabení. „Věřím, že bychom to zvládli jako s Islandem, kdy stabilní hráče nahradili Daniel Pudil s Jardou Plašilem. Marek Suchý hraje v Basileji výborně, Mario Holek ve Spartě či Václav Procházka v Plzni,“ uzavřel Vrba.

Tomáš Sivok přichází na sraz fotbalové reprezentace
Tomáš Sivok přichází na sraz fotbalové reprezentace

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud