28. února 2015 • 14:03

Mladí sparťané oslnili Anglii. Tým má charakter, chválí Hřebík

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaskočit anglické týmy na jejich domácí půdě, to není jen tak. Fotbalistům Sparty do 16 let se to během jejich turné po Ostrovech podařilo hned dvakrát. Tottenhamu dali devět gólů, na hřišti Liverpoolu pro změnu prohrávali o dvě branky, aby nakonec vyhráli. „S odstupem času hodnotíme i porážku s Manchesterem pozitivně, s ohledem na to, že proti nám stáli i o čtyři roky starší hráči. Po každé porážce jsme zklamaní, nicméně čtyři branky v závěru utkání ukázaly vnitřní sílu našeho týmu,“ chválí tým trenér Sparty Petr Havlíček.



Po návratu domů se trenér Sparty pustil do hodnocení anglického turné. A začal od poslední bitvy s talenty "reds". „Byl to vyrovnaný zápas. Liverpool byl výborný v držení míče, do vážnějšího ohrožení naší branky se však nedostával. My jsme soupeře přehrávali, obzvlášť ve druhém poločase, presinkovou hrou a větší přímočarostí po zisku míče,“ hodnotil zápas Havlíček.
Letenští vzbudili největší poprask v Anglii hned při svém prvním vystoupení. Tottenhamu nasázeli devět branek, aniž by sami inkasovali. „Kohouty“ překvapili rychlostí a organizací hry. „Trenér soupeře se mě pak ptal, jestli máme nějaké reprezentanty. Když jsem mu řekl, že osm, tak jen uznale pokýval hlavou. Říkal, že naši kluci jsou výborní,“ vrací se při hodnocení k prvnímu duelu trenér Sparty. 
Jedinou prohru si mladí sparťané připsali proti Manchesteru United 5:7, když prohrávali už 1:7, ale povedlo se jim odvrátit debakl. „S odstupem času i porážku s Manchesterem hodnotíme pozitivně, s ohledem na to, že proti nám stáli i o čtyři roky starší hráči. Po každé porážce jsme vždy zklamaní, nicméně čtyři branky v závěru utkání ukázaly vnitřní sílu našeho týmu,“ ohlédl se za duelem s United kouč. 
„Kluky musím pochválit za to, jak všechny tři těžká utkání odpracovali. Měli velmi náročný program, ale zvládli skvěle,“ řekl Havlíček. „Vítězství nad Tottenhamem i Liverpoolem jsou krásné výsledky a věřím, že tyto výhry budou impulzem pro další práci a rozvoj našich hráčů“ kouká do budoucna kouč Letenských.
Sparta tak odjela z Anglie s bilancí dvou výher a jedné porážky a celkovým skóre 17:9. Havlíček je už s týmem doma a připravuje se na nedělní duel proti rakouskému Salcburku. 
S dobrou prezentací klubu v zahraničí byl pochopitelně i sportovní ředitel Sparty Jaroslav Hřebík. „Nejdůležitější, co tyto zápasy ukázaly, je, že máme mužstva, která milují fotbal. A také, že máme nejen skvělé hráče, ale i výborné trenéry. Důležité je pro mě vždy, jak mužstva obstojí týmově, jak na tom jsou s charakterem hry. A tady jsme to zvládli," poznamenal spokojeně Hřebík.
"Na začátku byla otázka, zda se vůbec do Anglie vydat a hrát tam proti velmi kvalitním soupeřům, jakou odezvu by měly případné porážky. Mužstvo mělo náročný program a k prvnímu utkání šlo po 22 hodin dlouhé cestě autobusem," vypráví Hřebík.
Obavy nebyly na místě. Na úvod pak přišla výhra nad Tottenhamem 9:0. "Tady se moc rád podívám na DVD. Máme to totiž nastavené tak, že když vedeme o čtyři góly, sami si musíme zápas ztížit a hrát na dva doteky. Samozřejmě mě potěšilo, že jsme zvládli i utkání s Liverpoolem, jehož akademie je hodně kvalitní. Angažovali jednoho odborníka z barcelonské akademie a jsou vážně hodně dobří. Jsem moc rád, že jsme v téhle konfrontaci obstáli,“ dodal.
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud