18. července 2015 • 04:20

Rodinná bitva Ličků: Mario hrál za Francii, práci v Česku by bral

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas českého výběru hráčů bez angažmá proti Francii (3:1) v semifinále turnaje FIFPro byl zajímavý sám o sobě. Ovšem pro „klan“ Ličků šlo o mimořádně pikantní duel. Na české straně trenér týmu Verner Lička a jeho syn Marcel v roli asistenta, v záloze protivníka druhý syn Mario. „Jsem rád, že jsme si mohli proti sobě zahrát. Asi vyhráli zaslouženě,“ uznal poražený „Francouz“ Mario Lička.



Čeští hráči bez angažmá dosáhli obrovského úspěchu. Postupně vyřadili Rumunsko, Portugalsko, Švýcarsko a naposledy i silnou Francii. „Francie byla skutečně vynikající. Srovnal bych ji s týmy naší ligy,“ hodnotil soupeře trenér Verner Lička.

Rozdíly mezi oběma týmy popsal jeho syn Mario, který strávil dva týdny v českém výběru a poté se přesunul do Francie. „Rozdíl je to obrovský, hlavně ve financích. U nás to mělo být původně jen na dva týdny, ve Francii to funguje mnohem déle. Například se normálně hrají přátelská utkání proti druholigovým francouzským celkům,“ prozradil.

Přesto se Češi na favorita vytáhli. „Jsem hlavně rád, že jsme se dostali mezi nejlepší čtyři týmy my i Češi. Bylo super si proti sobě zahrát,“ ujišťoval Mario. „Ale to víte, že před zápasem nějaké hecování proběhlo,“ přiznal. Atmosféra na celém turnaji se nicméně nese v přátelském duchu.

Verner Lička každopádně svého syna chválil. „Společně s druhým středním záložníkem nám dělali velké problémy,“ uznal zkušený kouč.

Český výběr v zápase prohrával. Podobně jako se Švýcarskem ale ukázal velkou morální sílu a utkání otočil. Nyní se Češi připravují na vrchol. V sobotu od 17:00 je čeká finále proti Španělsku a svěřenci Vernera Ličky budou chtít dotáhnout velkou senzaci až do konce. Mariova Francie se utká o bronz s Polskem.

Primárním cílem je ale samozřejmě najít hráčům angažmá. Někteří už s kluby jednají, jiní na vytouženou nabídku čekají. To je i případ Maria Ličky, který se nejspíš bude stěhovat zpět do Česka, kde naposledy oblékal dres pražské Slavie.

Preferuje tedy nabídku od českého klubu? „Nerozlišuji to. Bral bych jak Česko, tak zahraničí. Jde mi o to, aby mě to hlavně bavilo. V tuhle chvíli ale žádnou nabídku nemám,“ uzavírá Mario Lička.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud