17. července 2015 • 21:34

Jsme jako nároďák! Češi bez angažmá vyzvou o titul Španělsko

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzace se blíží. Jeden krok a bude hotovo. Český výběr hráčů bez angažmá, který je největším překvapením turnaje FIFPro, čeká v sobotu v nizozemském Rijnsburgu finále proti Španělsku. „Bude to těžký soupeř, byli jsme se na Španěly podívat, ale všichni chceme udělat poslední krok,“ konstatoval Dominik Rodinger, sportovní ředitel České asociace fotbalových hráčů (ČAFH), která stojí za projektem, kdy pořádá kemp pro hráče bez angažmá a pomáhá jim najít nové působiště.



Výběr trenéra Vernera Ličky se valí Evropou a poutá pozornost. „Kluci si ji zaslouží, tým má neuvěřitelnou morálku. A nemám na mysli jen senzační obrat se Švýcary, kdy jsme v závěru třemi góly dotáhli zápas do penalt a pak vyhráli. I v semifinále s Francií jsme prohrávali a zvládli to otočit,“ říká Rodinger. „Ve čtvrtek po zápase nám gratuloval i šéf FIFPro, říkal, že jsme pro něj ohromným a příjemným překvapením. Já jsem ale věděl, že jsme schopní poskládat silný tým,“ dodává bývalý gólman a nyní funkcionář ČAFH.

A tým si tažení turnajem užívá. Partu, jaká se v týmu vytvořila, mu můžou závidět. „Po utkání s Francií svolal malé sezení Jirka Jarošík, který je spolu s Davidem Střihavkou takovým hlavním stavebním kamenem týmu. Dodává hráčům sebevědomí. Když něco řekne, má to váhu a ostatní to berou,“ popisuje sportovní ředitel České asociace fotbalových hráčů. „Všichni v týmu se ale chovají tak, jako kdyby to byl národní tým. Touží, aby přišla vítězná tečka.“

Jarošík, Střihavka či Juhar září v týmu hráčů bez angažmá
Video se připravuje ...

Hnacím motorem je pro hráče pochopitelně i snaha získat angažmá a i tady to vypadá, že se všechno ubírá správným směrem. „Byl by ohromný úspěch, kdyby se pár kluků chytilo v cizině. Dělají si na turnaji skvělé jméno. Vím, že na zápase s Francií byl třeba pozorovatel z indické ligy i skaut Anderlechtu Brusel i další manažeři. A kluci se s nimi po zápase bavili,“ tvrdí Rodinger.

Finále se hraje v sobotu od 17:00 a soupeřem českého výběru bude Španělsko. To vyhrálo ve druhém semifinále nad Polskem 4:0.

Střihavka dře na kempu hráčů bez angažmá, má nabídku z Itálie
Video se připravuje ...

Juhar si hledá nový klub, v Česku ale ne: Konce ve Slavii nelituji
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud