Tomáš Podvín
5. září 2015 • 04:50

Kdo se loučil s Blažkem? Řepka, slávisté i zapomenutý Matušovič

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká sláva se v pátek odehrála na pražské Letné. Právě na stadionu Sparty se totiž loučil s kariérou bývalý brankář a reprezentant Jaromír Blažek. Obsazení měl skutečně hvězdné a také různorodé. Fanouškům se předvedli legendární sparťané, ale také hráči, kteří jsou spojeni s úhlavními rivaly.



V duelu na počest bohaté kariéry Jaromíra Blažka se střetly na Letné týmy Bláža All Star a Sparta. Bývalý gólman si zachytal za oba. Po jeho boku se představilo mnoho legend a miláčků fanoušků Sparty.

Na hřišti nechyběli Jiří Novotný, Karel Poborský, Vratislav Lokvenc či Marek Kincl. Letenské příznivce, kterých na Letnou dorazilo šest tisíc, potěšili také Tomáš Řepka, Libor Sionko či Zdeněk Pospěch.

Po delší době se ukázal také Miroslav Matušovič, který v současnosti dělá hrajícího trenéra v divizním Havířově. Fotbalista, který do Sparty přestoupil z Baníku Ostrava, má se sparťanskými fanoušky zvláštní vztah. Nejdříve ho pro jeho minulost nesnášeli, poté, co si s nimi všechno vyříkal, si ho ale zamilovali. A velkého potlesku se mu dostalo i nyní.

Blažek se loučil s kariérou. Na Letné tleskalo šest tisíc lidí
Video se připravuje ...

To už se nedá říct o legendách rivalské Slavie. I ty se totiž v dresu Bláža All Star týmu proběhly po letenském stadionu. Velkého aplausu se nedočkali Vladimír Šmicer, Stanislav Vlček, Ivo Ulich či Pavel Kuka. I oni ale na hřišti ukázali, že své umění stále nezapomněli.

Ovšem to nebylo všechno. Příležitost být u posledního zápasu Jaromíra Blažka si nenechali ujít ani bývalí reprezentanti Jan Koller, Marek Jankulovski, Tomáš Ujfaluši, Patrik Berger a další. Nechyběl také Milan Baroš, jeden ze symbolů Baníku Ostrava, který proti Spartě na hřišti vždy řádí. Tentokrát se ale krotil.

Fanoušci, kteří se na Blažkovu rozlučku vypravili, prostě nelitovali. Viděli v akci skvělé fotbalisty doby minulé i nynější. A samozřejmě, především Jaromíra Blažka. Legendárního brankáře, který v české lize stihl 439 zápasů a v nich udržel 166 nul. A tu s pořadovým číslem 167 přidal ve své exhibici na Letné.

Aplaus pro Blažka: Sparťanští ultras se loučili s dýmovnicemi
Video se připravuje ...

Skvělý reflex! Takhle Blažek vychytal Marka Kincla
Video se připravuje ...

Rozlučka na Letné: Nejbolestivější zákrok Jardy Blažka
Video se připravuje ...

Blažek při své rozlučce na Letné vychytal Jardu Kužela
Video se připravuje ...

Sparťané aplaudovali Řepkovi. Tleskali krásné patičce!
Video se připravuje ...

Na rozlučkový zápas Jaromíra Blažka se přišel podívat i jeho děda
Na rozlučkový zápas Jaromíra Blažka se přišel podívat i jeho děda

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud