6. října 2015 • 07:00

Fotbalista Jablonce Beneš: FIFA 16 udělala obrovský krok dopředu!

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé si pustil FIFA 97. Hru dostal od rodičů k Vánocům společně s konzolí PS one. A vydržel u série FIFA dodnes. "Poslední díl FIFA 16 jsem stahoval hned po vydání. Čekal jsem na půlnoc," usmívá se jablonecký obránce Vít Beneš.



Co vás zaujalo na FIFA 16 nejvíc?
Zatím jsem maximálně spokojený, protože nová FIFA udělal oproti předchozímu dílu obrovský krok dopředu. Zatímco v "patnáctce" se dala hodně využívat rychlost, teď už nehraje takovou roli. Souboje a driblink bez doteku míče jsou propracovanější. To se mi líbí.

Chybí vám naopak něco?
Abych řekl pravdu, jak hraji převážně online, tak nevím. Fakt! V hratelnosti mě nic nenapadá. Ale co by mohlo být ve hře... Asi jako každému fanouškovi mi chybí česká liga.

Jablonecký obránce Vít Beneš při hraní fotbalového simulátoru FIFA
Jablonecký obránce Vít Beneš při hraní fotbalového simulátoru FIFA

Jste známý tím, že zápasy ve FIFA streamujete pro fanoušky. Hrajete ještě někdy bez streamování?
Když není tolik času na stream, většinou mám třeba jen hodinku čas, tak si to mimo stream pustím. Ale moje první hraní FIFA 16 jsem streamoval do světa.

Jak je to dlouho, co jste naposledy hrál nějaký offline režim, např. kariéru?
To už je hodně dlouho... Kariéru jsem si pustil naposledy asi na FIFA 14, možná dokonce FIFA 13. Ale offline hraji s oběma bráchy i se spoluhráči v Jablonci, když jsme třeba na soustředění.

Streamoval jste také charitativní hraní pro Mariána Čišovského, u konzole jste byl nepřetržitě 28 hodin. Máte v plánu nějaké další?
Pro Číšu jsem to uspořádal rád a rozhodně se nebráním nějakému dalšímu. Kdy? To ještě nevím. Ono se sice řekne jen 28 hodin, ale dalo mi to pořádně zabrat. Něco takového si můžu dovolit až o dovolené.

Témata:  beneš, fifa 16

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud