31. prosince 2015 • 15:01

Minuta ticha za Srníčka. Otevřel brány do Anglie, zaznělo při derby

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jubilejní třicáté Silvestrovské derby bylo poznamenáno smutnou událostí. Aktéři zápasů uctili minutou ticha bývalého reprezentačního brankáře Pavla Srníčka, který v úterý nečekaně zemřel. Poté na oblíbeného parťáka vzpomínali. Někteří se slzami v očích. „Byl to skvělý kluk a jestli mě považoval za kamaráda, tak mi bylo ctí,“ říkal Martin Hašek.



Smrt bývalého reprezentanta zasáhla celý fotbal a bylo to znát i na Silvestrovském derby. Kromě minuty ticha na počest Pavla Srníčka na něj jeho bývalí parťáci vzpomínali. Všichni pouze v dobrém.

„Mám na něj jen pozitivní vzpomínky. Je strašná škoda a neštěstí, když někdo zemře tak mladý a navíc plný elánu,“ mrzelo bývalého hráče Slavie a současného trenéra Dukly Luboše Kozla.

Minuta ticha za Srníčka. Otevřel brány do Anglie, zaznělo při derby
Video se připravuje ...

Podobně si Srníčka pamatovala legenda z druhého tábora, sparťan Jiří Novotný. „Já si ho pamatuji z reprezentace. Byl to skvělý muž, výborný gólman a hlavně člověk, který otevřel bránu do Anglie naším hráčům,“ připomněl.

„Znám ho jako vynikajícího brankáře i člověka. Spolu jsme nehráli, ale tam, kde on působil, si získal obrovský kredit,“ souhlasil s Novotným bývalý hráč i trenér Slavie Miroslav Beránek.

Za všechny pak shrnul tragédii Srníčkův kamarád Martin Hašek. „Nejlépe to vyjádřil Dan Zítka, který mě o tom informoval. Napsal mi: Už nikdy to nebude jako dřív.' Takže tak bych to řekl.“

Minuta ticha za náhle zesnulého bývalého brankáře Pavla Srníčka
Minuta ticha za náhle zesnulého bývalého brankáře Pavla Srníčka

Luboš Kozel: Věřím že se Slavia po změně majitele dostane na vrchol
Video se připravuje ...

Jiří Novotný: Sparta ukázala v Evropě sílu, ale zisk titulu bude těžký
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud