Stanislav Hrabě
7. dubna 2016 • 11:33

Evropští úředníci vyplenili zahradníky a ovládli pražský Pohár Josefa Masopusta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři roky vládli pražskému kraji v turnaji výběrů středních škol o Pohár Josefa Masopusta studenti stavební a zahradnické školy na Jarově, letos však našli přemožitele. Ve finále je jasným rozdílem 3:0 porazila SOŠ pro administrativu Evropské unie Lipí, která vychovává odborníky pro nejvyšší evropské instituce. „Právníci a diplomatické služby,“ odhaluje profesní zaměření svých svěřenců trenér a učitel Tomáš Hosnedl.



Připravují se na kariéru v kontinentálních strukturách, teď však posilují touhy vyniknout ve fotbale. „Mám ve výběru sedm slávistů a dva bohemáky,“ rozkrývá  učitel Tomáš Hosnedl klubovou příslušnost svých svěřenců. „Sparťan není mezi námi jediný,“ upřesňuje opora obránce Nicolas Husenský, jenž hraje za slávistickou U19 pod trenéra Michala Petrouše.

Za vítězstvím šli cílevědomě. „Turnaj se nám velice povedl, neinkasovali jsme ani gól, kluci předváděli fantastickou hru,“ pochvaluje si trenér Hochsnedl. „Bylo vidět, že to kluky baví,“ zdůrazňuje Husenský. Ve finále smetli obávaný Jarov „Nestrašil nás, známe se, má také hodně kluků ze Slavie. Nebáli jsme,“ říká jeden z nejlepších hráčů turnaje Husenský.

Výhra však neputuje do slávistické klubové síně slávy, ale do školní. „Doufám, že tento den se zapíše do historie školy,“ věří učitel a trenér v jedné osobě. „Na škole totiž studuje 90 procent dívek, tři, které si vybraly obor mediální komunikace, tu byly s námi, ale vlastně pracovně,“ prozrazuje.

Škola Lipí postoupila do mezikrajové kvalifikace, kde jí čekají vítězové z Karlovarska a Ústí nad Labem. „Budou to těžcí soupeři,“ uvědomuje si  Husenský. „Uděláme všechno, abychom postoupili až do celostátního finále na Julisku,“ slibuje kouč.

„Maturity nám sice seberou brankáře, což je velká opora, ale se s tím vyrovnáme,“ postěžuje si na studijní povinnosti některých žáků, které mají přednost.

Jarov sice nevyhrál pražské kolo, ale jako pořadatel má účast na celostátním finále zajištěnou. „Je pro vás zklamání, že jsme jako v předchozích letech pražskou skupinu nevyhráli. Ale soupeř byl velice kvalitní a přehrál nás,“ přiznává trenér Pavel Loukota.

„Takového protivníka v Praze jsme ještě neměli!“ opakuje. „Bude to pro nás doufám poučení pro celostátní finále,“ věří, že se jeho výběr může porvat o celkové vítězství 5. ročníku Poháru Josefa Masopusta.

Pořadí pražského finále
1. SOŠ pro administrativu Evropské unie Lipí
2. SOŠ stavební a zahradnická Jarov
3. Gymnázium Přípotoční
4. VOŠ a SPDŠ Masná
5. Karlínská  OA a VOŠE
6. ČAO Dr.E.Beneše, Resslova 8
7. SŠT Zelený Pruh
8. OA Bubeneč, Krupkovo nám.

 


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud