12. dubna 2016 • 18:13

Turecký přepych! Besiktas pokřtil stadion s obrazovkami v sedadlech

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Besiktase Istanbul se konečně dočkali. V pondělí pokřtili nový stadion za 100 milionů eur (2,7 miliardy korun) utkáním proti Bursasporu. Moderní Vodafone Arena, která leží na stejném místě jako předchozí domovský stánek tureckého celku, nabízí přepychové podmínky a mluví se o ni jako o "hi-tech stadionu". Fanoušci se mohou těšit na zabudované televizní obrazovky v sedadlech, vysokorychlostní Wi-Fi a kapacitu 42 tisíc míst.



Besiktas Istanbul posunul hranice přepychu pro fotbalového fanouška zase o kus dál. Nový stadion, který klub v pondělí oficiálně představil ligovým utkáním s Bursasporem, se může měřit s TOP arénami po celém světě.

Utkání, ve kterém za hostující tým nastoupili i čeští reprezentanti Tomáš Necid a Tomáš Sivok, bylo dlouho dopředu vyprodané a tisíce fanoušků, kteří se na stadion nedostali, se shromáždili v ulicích. Policisté proti nim dokonce museli použít na rozbouřené davy slzný plyn a vodní děla.

Úvodní utkání na novém stadionu Besiktase si zahráli i čeští reprezentanti Tomáš Necid a Tomáš Sivok
Úvodní utkání na novém stadionu Besiktase si zahráli i čeští reprezentanti Tomáš Necid a Tomáš Sivok

Ti štastnější, kteří se dostali na stadion, si naopak užívali. Stánek, který stál přes 100 milionů eur (2,7 miliardy korun) nabízí absolutní novinku - malé obrazovky zabudované v sedadlech na vybraných částech stadionu, kde si návštěvníci stadionu mohou prohlížet opakované záběry ze hřiště.

Úroveň hřiště se nachází pod hladinou moře. Na jeho představení si turecký klub pozval prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana a premiéra Ahmeta Davutoglu. Besiktas první zápas na novém stadionu vyhrál 3:2.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud