6. listopadu 2018 • 15:11

Vedení FAČR vybralo Řepkova nástupce. Generálním sekretářem FAČR bude Pauly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým generálním sekretářem Fotbalové asociace ČR byl dnes výkonným výborem zvolen dosavadní šéf právního oddělení a vedoucí kanceláře předsedy Jan Pauly. Nahradí Rudolfa Řepku, který se po jedenácti letech ve funkci rozhodl ke konci roku skončit. Pauly se funkce ujme 1. ledna 2019.



Třicetiletý Pauly působí na FAČR od roku 2014, kdy byl nejprve členem právního oddělení a od srpna 2014 i jeho ředitelem. Vystudovaný právník se letos v lednu stal také vedoucím kanceláře nového předsedy Martina Malíka a s ním i s generálním sekretářem Řepkou jezdil na mezinárodní akce včetně kongresů UEFA a FIFA.

"Zúčastnil se většiny mezinárodních povinností, kongresu FIFA i UEFA. Pro mě je to logická volba. Navíc s Rudou Řepkou jsou kamarádi a bude tam návaznost," řekl předseda Malík.

Pauly také působí jako člen statutárních a dozorčích orgánů dceřiných subjektů FAČR, jako je Fotbal Travel, a je předsedou Komise pro činnost zprostředkovatelů. Na UEFA vykonává roli disciplinárního inspektora.

"V asociaci jsem téměř pět let a pevně doufám, že mně řada různých pracovních zkušeností dodala už patřičnou orientaci v její struktuře, což považuji za naprostou nezbytnost," uvedl Pauly.

"S Rudou Řepkou jsme spolupracovali na denní bázi, připravovali podklady pro všechny orgány asociace od valné hromady, výkonného výboru až po odborné komise. To samé se týká častého osobního kontaktu se státní správou i mezinárodními orgány FIFA a UEFA. Nedovedu si představit lepší průpravu na tento post, než byla tato několikaletá spolupráce," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud