11. prosince 2018 • 15:11

Výkonný výbor FAČR svolal mimořádnou valnou hromadu, řeší dotace

Autor: ČTK, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR svolal na 5. února mimořádnou valnou hromadu do Nymburka. Bude řešit hlavně úpravu systému využití dotací a volit člena výkonného výboru. Asociace o tom informovala na svém webu. Zároveň se ude volit i nový člen výkonného výboru za Moravu, rozhodovat se bude o nástupco Pavla Blahy. Podle informací iSport.cz jím má být Pavel Brímus, předseda Zlínského krajského fotbalového svazu.



Delegáti budou na mimořádné valné hromadě schvalovat systém využití dotací tak, aby byl v souladu s platným rozhodnutím Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pro letošní rok. To neodpovídá předchozímu usnesení z 19. valné hromady FAČR.

Pro letošní rok se totiž změnilo přerozdělování dotačních prostředků. Sportovní svazy na rozdíl od minulých let už prakticky nemohou přeposílat dotace do klubů a oddílů.

Financování sportu se vloni zadrhlo, když v květnu vypukla kauza údajného ovlivňování rozdělování sportovních dotací. Policie zadržela tehdejší ministerskou náměstkyni pro sport Simonu Kratochvílovou a předsedu fotbalové asociace Miroslava Peltu, který posléze rezignoval.

Na únorové mimořádné valné hromadě se bude rovněž volit jeden člen výkonného výboru za Moravu. Rozhodovat se bude o nástupci Pavla Blahy, kterého na podzim odvolala moravská komora. Jeho nástucem se podle informací iSportcz má stát Pavel Brímus, předseda zlíského krajského fotbalového svazu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud