11. prosince 2018 • 15:11

Výkonný výbor FAČR svolal mimořádnou valnou hromadu, řeší dotace

Autor: ČTK, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR svolal na 5. února mimořádnou valnou hromadu do Nymburka. Bude řešit hlavně úpravu systému využití dotací a volit člena výkonného výboru. Asociace o tom informovala na svém webu. Zároveň se ude volit i nový člen výkonného výboru za Moravu, rozhodovat se bude o nástupco Pavla Blahy. Podle informací iSport.cz jím má být Pavel Brímus, předseda Zlínského krajského fotbalového svazu.



Delegáti budou na mimořádné valné hromadě schvalovat systém využití dotací tak, aby byl v souladu s platným rozhodnutím Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pro letošní rok. To neodpovídá předchozímu usnesení z 19. valné hromady FAČR.

Pro letošní rok se totiž změnilo přerozdělování dotačních prostředků. Sportovní svazy na rozdíl od minulých let už prakticky nemohou přeposílat dotace do klubů a oddílů.

Financování sportu se vloni zadrhlo, když v květnu vypukla kauza údajného ovlivňování rozdělování sportovních dotací. Policie zadržela tehdejší ministerskou náměstkyni pro sport Simonu Kratochvílovou a předsedu fotbalové asociace Miroslava Peltu, který posléze rezignoval.

Na únorové mimořádné valné hromadě se bude rovněž volit jeden člen výkonného výboru za Moravu. Rozhodovat se bude o nástupci Pavla Blahy, kterého na podzim odvolala moravská komora. Jeho nástucem se podle informací iSportcz má stát Pavel Brímus, předseda zlíského krajského fotbalového svazu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud