Jakub Konečný
Premium
5. listopadu 2020 • 04:40

Příběh hráče z kauzy Berbr: Je to hon na lidi! Řekl, jak to bylo s Rogozem

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má primát, o který určitě nestál. Martin Uvíra je v korupční kauze Romana Berbra a spol. mezi dvaceti obviněnými jediným aktivním fotbalistou. Podle policie měl ještě coby kapitán Vltavínu od Romana Rogoze převzít úplatek minimálně 100 tisíc korun za ovlivnění zápasu ve prospěch Vyšehradu. „Je to nesmysl postavený na konspirační teorii, budu se radikálně bránit,“ tvrdí dvaatřicetiletý stoper třetiligových Zbuzan pro iSport Premium. Zde je jeho příběh, v němž také vysvětluje inkriminované setkání s šéfem Vyšehradu Rogozem.



Do kauzy, která smetla Romana Berbra, a má potenciál řádně zahýbat pořádky v tuzemském fotbale, se Martin Uvíra zapletl kvůli třetiligovému utkání Vltavín - Vyšehrad (0:2) z května 2019. Roman Rogoz, sportovní ředitel Vyšehradu, si tehdy podle policie pojistil úspěšný výsledek u rozhodčích i kapitána soupeře, kterým byl v té době právě Uvíra.

„Dne 31. května 2019 na parkovišti benzinové stanice MOL v ulici Strakonická předal Martinovi Uvírovi hráči FK Loko Vltavín, z.s., finanční hotovost jako plnění za aktivní ovlivnění výsledku zápasu ve výši nejméně sto tisíc korun,“ zjistili vyšetřovatelé.

To ovšem obviněný fotbalista rázně odmítá.

„Je to nesmysl postavený na konspirační teorii, budu se radikálně bránit. Pokud si někdo ten zápas pustí, zjistí, že k žádnému ovlivnění nedošlo,“ tvrdí Uvíra v  rozhovoru pro deník Sport. „Jde o hon na lidi, aby se policie

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud