Jan Podroužek
29. srpna 2021 • 12:33

Přehled uzávěrek přestupů v Evropě: Slavia se Zimou musí dávat pozor

Vstoupit do diskuse
0
  • David Zima proti Teplicím, v souboji s Lukášem MarečkemDavid Zima proti Teplicím, v souboji s Lukášem MarečkemFOTO: ČTK / Hájek Ondřej

    Již v noci z úterý na středu se zavřou nejdůležitější přestupní okna v Evropě. Na to musí dávat pozor třeba David Zima a Slavia, která jedná o svém obránci s italským FC Turín. Deník Sport připravil přehled transferových uzávěrek v nejzajímavějších zemích na kontinentu i v souvislosti s odesíláním soupisek pro pohárový podzim.

  • 31. srpna

    Belgie, Německo, Francie, Nizozemsko, Španělsko, Anglie, Řecko, Norsko, Rakousko, Portugalsko, Švýcarsko, Maďarsko

    Důležitý termín hlavně pro Davida Zimu, o něhož se zajímají kluby ze Serie A, tím hlavním je FC Turín, u něhož jednání se Slavií přiznal i kouč Jindřich Trpišovský. Teď půjde o to, jak do toho Turín šlápne, celková suma by totiž měla určitě přesahovat šest i sedm milionů eur, což je v českých korunách kolem 180 milionů.

    Jan Bořil, o něhož stál řecký PAOK Soluň, už ví, že z Edenu nikam neodchází. Nereálné je rovněž, že se k akci odhodlají Angličané ohledně Abdallaha Simy, o němž Trpišovský prohlásil, že teď není vhodná doba na jeho prodej.

    Obránce David Zima v reprezentačním dresu Obránce David Zima v reprezentačním dresuFoto Pavel Mazáč / Sport

  • 1. září

    Dánsko, Polsko

    Tohle bylo datum pro dalšího slávistu Petera Olayinku a bývalo by se úplně v klidu stihlo, k přestupu by došlo ještě před odvetou play off Evropské ligy ve Varšavě. Jenže zdravotní prohlídka u něj odhalila podle dánských médií chronické potíže, dohoda s FC Kodaň dosahující devadesáti milionů korun tím padla.

    Tento den se ale zavírá i Ekstraklasa, destinace Čechům velmi otevřená. Tady třeba hledal uplatnění defenzivní univerzál Ladislav Takács a je pravděpodobné, že se tam opravdu usadí. Řeší se jeho odchod na hostování s opcí do Zaglebie Lubin.

    Přestup Petera Olayinky do FC Kodaň nakonec padnul, Nigerijec neprošel zdravotní prohlídkou Přestup Petera Olayinky do FC Kodaň nakonec padnul, Nigerijec neprošel zdravotní prohlídkouFoto Michal Beranek / Sport

  • 2. září

    Uzávěrky soupisek pro podzimní část klubových soutěží UEFA

    Sparta, Slavia i Jablonec do půlnoci tohoto dne musí odeslat na UEFA svůj kádr pro podzimní skupinovou fázi Evropské a Konferenční ligy. Kvůli časovým okolnostem si musí dávat pozor, že i když domácí přestupní okno poběží až do 8. září, posily přivedené po uzávěrce pohárových soupisek půjde na podzim využít pouze v české lize a domácím poháru.

    Do sparťanského kádru má blízko Lukáš Haraslín ze Sassuola. Stihne ho Sparta přivést a registrovat na soupisku pro Evrospkou ligu? Do sparťanského kádru má blízko Lukáš Haraslín ze Sassuola. Stihne ho Sparta přivést a registrovat na soupisku pro Evrospkou ligu?Foto profimedia.cz

  • 6. září

    Slovensko

    Slovan Bratislava prý ještě stále neodložil příchod Micka van Burena, byť slovenský mistr před více než týdnem představil ofenzivní posilu z Anglie Andreho Greena. Kdyby ovšem Slovensko nevyšlo, hledala by Slavia Van Burenovi uplatnění jinde, patrně v Česku.

    Mick van Buren v zápase s Mladou Boleslaví Mick van Buren v zápase s Mladou BoleslavíFoto Michal Beranek / Sport

  • 7. září

    Rusko

    Na začátku léta odtud šel silný zájem o slávistické obránce Davida Zimu a Alexandera Baha, kluby ale nepochodily. Tímhle směrem může své hráče pouštět i Viktoria Plzeň, ale kvůli dlouhodobému zranění patrně ne Lukáše Kalvacha, o něhož dřív stály moskevské Dynamo i CSKA.

    Plzeňský záložník Lukáš Kalvach Plzeňský záložník Lukáš KalvachFoto Michal Beranek / Sport

  • 8. září

    Česko, Turecko

    V případě Slavie se třeba tímhle směrem ještě dají oživit nedávná zkrachovalá jednání ohledně Nicolae Stancia. Tenkrát nepochodil Galatasaray, „sešívaní“ ale hodlají budoucnost svého záložníka zvážit i kvůli tomu, že jinak by zástupci hráče požadovali výrazné navýšení jeho smlouvy.

    Obecně se dá nějaký pohyb na trase Česko – Turecko očekávat, protože oběma zemím končí letní okno stejně a kluby tak mohou lépe reagovat na dění ve svých kádrech. I tady platí, že se může jednat o destinaci pro fotbalisty z Viktorie Plzeň.

    Zesílí opět zájem z Turecka o Nicolae Stancia? Zesílí opět zájem z Turecka o Nicolae Stancia?Foto Dominik Bakeš (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud