25. ledna 2022 • 22:05

Senegal udolal Kapverdy, prosadil se až proti devíti. Dál jde i Maroko

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Senegalu zdolali na africkém šampionátu 2:0 oslabené Kapverdy a postoupili do čtvrtfinále. Dvojnásobnou přesilovku využil vítěznou brankou v 63. minutě hvězdný útočník Sadio Mané. Pozici favorita potvrdilo i Maroko výhrou 2:1 nad Malawi.



Mané mohl v Bafoussamu otevřít skóre hned z první akce zápasu, trefil ale jen tyč. Pokus ofenzivní opory Liverpoolu byl jedinou větší šancí prvního poločasu, ačkoliv Senegal hrál po vyloučení Andradeho od 18. minuty přesilovku.

V 57. minutě dostal rovnou červenou kartu po střetu s Maném i brankář Vozinha a „Lvi z Térangy“ o šest minut později prolomili čekání na gól. Teprve druhou trefu Senegalu na turnaji obstaral znovu Mané, jenž si na zadní tyči našel centr z rohového kopu a o břevno zakončil. V nastavení přidal pojistku střídající Dieng.

Obhájci stříbrných medailí udrželi i ve čtvrtém utkání turnaje čisté konto a ve čtvrtfinále se utkají s vítězem středečního duelu Mali - Rovníková Guinea.

Maroko muselo proti Malawi v Yaoundé otáčet. V osmé minutě se totiž výstavní dalekonosnou ránou trefil Mhango a připsal si třetí trefu na šampionátu. Krátce před pauzou ale srovnal hlavou En-Nesjrí a v 70. minutě rozhodl Hakimí. Obránce Paris St. Germain se prosadil z přímého kopu stejně jako v předchozím zápase proti Gabonu.

Maroko narazí v další fázi turnaje na lepšího z dvojice Pobřeží slonoviny - Egypt.

Mistrovství Afriky ve fotbale - osmifinále:

Senegal - Kapverdy 2:0 (0:0)
Branky: 63. Mané, 90.+2 Dieng. ČK: 21. Andrade, 57. Vozinha (oba Kapverdy).

Maroko - Malawi 2:1 (1:1)
Branky: 45.+2 En-Nesjrí, 70. Hakimí - 7. Mhango.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud