26. dubna 2022 • 12:11

Fouskova výhra nad Fevolucí: Valtr pokračuje. Proti jen tři hlasy

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekalo se těsné hlasování s výsledkem možným na obě strany. Realita dopadla jinak. Michal Valtr, generální sekretář fotbalové asociace, s přehledem ustál hlasování o své funkci. Bylo to dokonce ještě jinak: Jen tři členové výkonného výboru zvedli ruku, aby se Valtrova budoucnost vůbec dostala na program jednání.



Otázku budoucnosti generálního sekretáře vynesl na světlo Tomáš Neumann, člen výkonného výboru za Fevoluci. Ta tuto akci vysvětlila ve svém ostrém nedělním stanovisku. V něm mimo jiné napsala:

„Zcela zásadním důvodem pro tento krok je (ne)transparentnost procesů v rámci asociace.“

„Neproběhla a neprobíhají otevřená výběrová řízení. Posty jsou obsazovány loajálními lidmi bez odborných předpokladů, a to zcela bez vědomí výkonného výboru, který je záměrně obcházen.“

„Celkově hodnotíme řízení asociace jako neprofesionální.“

V úterý na výkonném výboru oporu nenašla. Kromě dvou členů Fevoluce, tedy Neumanna a Rudolfa Řepky, hlasoval pro zařazení příslušného bodu na program už jen Pavel Nezval, předseda Řídící komise pro Morava. Dušan Svoboda, člen za ligu, se zdržel. Všichni ostatní se postavili proti.

Tento výsledek je jednoznačnou výhrou předsedy asociace Petra Fouska, proto Valtr je jeho prodlouženou rukou na Strahově. Navzdory existujícím výhradám – vůči sekretáři i šéfovi samotnému – to znamená posílení předsedovy pozice. 

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud