8. června 2022 • 09:00

Konec formalit, Psotka oficiálně nastoupil jako technický ředitel FAČR

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbal už má oficiálně muže, který bude mít pod palcem hlavně sportovní strategii a dohled nad tím, aby se naplňovala. Zdeněk Psotka byl po jednáních o své smlouvě jmenován technickým ředitelem FAČR. V organizační struktuře fotbalové asociace to znamená, že bude i jedním ze dvou zástupců generálního sekretáře Michala Valtra. Dalším je organizační ředitel Stanislav Rýznar.



Rok po volbách nových šéfů Strahova došlo na personální opatření klíčové pro rozvoj fotbalu v Česku. Alespoň podle očekávání expertů. Osmačtyřicetiletý Psotka byl jedním ze tří kandidátů, které doporučila nově vzniklá Sportovní rada vedená Vladimírem Šmicerem.

Dalším adeptem, o jehož angažmá usiloval již dříve předseda FAČR Petr Fousek, byl Jiří Plíšek, posledním pak šéf akademií Karel Poborský. Psotka a Plíšek, jenž znenadání skončil coby sportovní ředitel v Mladé Boleslavi, měli získat stejnou podporu.

Výkonný výbor asociace nakonec na konci dubna ukázal na Psotku a Fousek s ním začal jednat o jeho nástupu. S tím je spjato také ukončení působení v roli sportovního ředitele plzeňské Viktorie, již vykonával šest let. Současně se uvolnilo jeho místo ve Sportovní radě. 

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud