Ondřej Škvor
1. června 2022 • 20:30

Fevoluce poražená i zpochybněná. V Čechách dál dostává školu

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Včera parťáci, dneska nepřátelé, příště uvidíme. Možná se s vámi zase spojíme, i když na leccos se bude zapomínat těžce. Nějak takhle vypadají vztahy mezi jednotlivými tábory v českém fotbale a pondělí provolby divizních delegátů valné hromady to naplno potvrdily.



Včerejší parťáci – „fouskovci“ a Fevoluce – šli proti sobě a včerejší nepřátelé – „fouskovci“ a „konzervativní“ – se při nich účelově spojili, aby neoblíbeným až nenáviděným bílým košilím ukázali svou sílu.

Povedlo se jim to až drtivě. Z 21 divizních klubů, které získaly právo hlasovat na mimořádné valné hromadě, drtivá většina nepodpoří kandidáty Fevoluce na dvě místa ve výkonném výboru. Bohužel, nikoli však překvapivě, se celá akce neobešla bez vzájemného poukazování na to, která strana pere špinavější prádlo.

Už před provolbou vysílaly do světa konzervativní síly informaci, že pro Fevoluci pracují Petr Blažej a Josef Váňa, bývalí rozhodčí s nedobrou pověstí. Což je tedy samo o sobě úsměvné, protože ve zkratce, která nemusí být úplně přesná, se to dá přeložit takto: Bývalí Berbrovi lidé ukazují prstem na Fevoluci, že pro ni dělají bývalí Berbrovi lidé.

Fevoluce spolupráci s oběma pány rázně popírá s odkazem, že se jedná o válku mezi starými strukturami.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud