13. prosince 2010 • 16:40

VIDEO: Seaman chytil míč z rekordní výšky

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý anglický fotbalový brankář David Seaman se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů jako člověk, který dokázal chytit míč padající z nejvyšší výšky, a to ze 105 metrů. O rekord se dělí s velšským ragbistou Gavinem Hensonem, kterému se podařilo chytit míč hned vzápětí.



Míč byl shozen z jeřábu používaného při výstavbě obřího oblouku na stadionu Wembley v Londýně. A právě ve Wembley se pokus o rekord minulý týden konal. Seaman s Hensonem si nejprve vyzkoušeli, jaké to je chytat míč z výšky 40 a 90 metrů a následně se pustili do boje o rekord.

Po několika neúspěšných pokusech nakonec oba uspěli. A to i přesto, že jim jejich snahu komplikovala mlha.

David Seaman se raduje po svém rekordním "odchytu" David Seaman se raduje po svém rekordním "odchytu"Foto /YouTube/

"Pouštěl jsem Gavinovi míč z toho jeřábu. Byla to neskutečná výška. Ani jsem v podstatě neviděl na zem. Lidé byli ještě menší než mravenci," prohlásil sedmačtyřicetiletý Seaman, který patří k legendám anglického fotbalu.

Dlouhých třináct let patřil k oporám Arsenalu, oblékal i dresy Birminghamu, Queens Park Rangers a Manchesteru City. Na kontě má 75 startů za národní tým Anglie. Proslavil se však také velkými chybami. Mimo jiné selhal ve čtvrtfinále mistrovství světa 2002, kdy ho Brazilec Ronaldinho přeloboval z přímého kopu z 35 metrů, a postaral se tak o vyřazení Anglie.

Pokus o rekord byl součástí charitativního experimentu, kdy bylo na území Velké Británie vypuštěno mezi obyvatelstvo 100 fialových míčů se systémem GPS a sleduje se jejich pohyb.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud