10. dubna 2012 • 09:07

Podle Roubíka rozhodly o prohře Ústí ve finále zbytečné fauly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ticho a zklamání zavládlo po rozhodujícím sedmém finále první hokejové ligy v kabině Ústí nad Labem, které podlehlo 2:3 v prodloužení Chomutovu. Podle střelce dvou branek Lvů Jaroslava Roubíka rozhodly zbytečné fauly jeho týmu.



"Nehráli jsme koncentrovaně a dělali spoustu zbytečných faulů," vyjmenoval příčiny porážky Roubík. Ze šatny vítězů základní části a loňských šampionů druhé nejvyšší soutěže vyšel jako první.

"Ticho, smutek, zklamání," popsal atmosféru. "Zklamání je obrovské. Dřeme celou sezonu, abychom vyhráli. V kabině je úplné ticho, je to hrozné."

Ústí přitom v pondělním utkání dvakrát vedlo a Chomutov musel dotahovat. V prodloužení navíc tahal za kratší konec a Ústí si vytvořilo několik velkých šancí.

"Nehráli jsme vůbec koncentrovaně, dělali jsme spoustu zbytečných faulů a Chomutov je silné mužstvo, které nám z přesilovek dalo dvě branky," připomněl fakt, že Piráti proměnili dvě z osmi početních výhod. Ve třetí třetině za stavu 2:1 Slovan orazítkoval tyč Řehořovy branky.

"Rozhodovala každá maličkost, která se nám nepovedla. A Chomutov nakonec se štěstím vyrovnal. Rozhodovaly kousíčky, pár centimetrů."

Série se ale podle Roubíka zlomila už dřív. "Měli jsme vyhrát tu přestřelku ve třetím zápase," připomněl utkání, ve kterém Chomutov během tří minut smazal tříbrankové manko a nakonec vyhrál v prodloužení.

"Série by pak byla úplně jiná. Třikrát jsme si tam nechali vzít náskok a Chomutov po tomhle zápase narostl a začal hrát úplně jinak."

K dalším důvodům neúspěchu přidal špatnou hru zezadu a zbytečné fauly, za které pykali Ústečtí často na trestné lavici. Rozhodčí jim v sedmi zápasech udělili 64 menších trestů.

"Měli jsme hlavně méně faulovat. Na téhle sérii bylo vidět, že se nedá vyhrát, když jste pořád na trestné lavici. A rozhodčí v posledním zápase? Pískali, jak pískali," nechtěl se víc vyjadřovat k rozhodujícímu duelu.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud